Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

15. 03. 2013. 14:20 >> 14:12

FIFA

Blater: EURO 2020 nema identitet

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater kazao je da će ideja, da prvenstvo Evrope 2020. godine bude organizovano širom kontinenta umjesto u jednoj državi, rezultirati gubljenjem "identiteta i duše" turnira.

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) odlučila je da šampionat zajednički organizuje 13 država, a u njih 12 biće odigrane po tri utakmice grupne faze i po jedan eliminacioni meč četvrtfinala.

Dogovoreno je da jedna država bude domaćin polufinala i finala.

Blater smatra da šampionat treba da bude odigran u jednoj državi.

"Turnir bi trebalo da se igra u jednoj državi, tako kreirate identitet i euforiju", rekao je Blater njemačkom magazinu Kiker.

On je kazao da turnir mora da promijeni ime, jer je promijenjen sistem takmičenja.

"Turnir 2020. godine je podijeljen, to više nije Evropsko prvenstvo i mora da ima drugačije ime. Ne znam kako da ga nazovem, takvom prvenstvu Evrope nedostajaće srce i duša", rekao je Blater.

On je najavio da 2015. godine planira da se povuče sa čelne funkcije svjetskog fudbala.

"Kada bude obezbijeđeno da FIFA radi kao i do sada, da ostane čvrsta organizacija bez opasnosti da se uruši, rado ću predati vođstvo novom predsjedniku", rekao je Blater.

On je podsjetio da ga do kraja mandata očekuju važne obaveze u FIFA.

"Želim da proguram reforme u FIFA na Kongresu u Mauricijusu, nakon toga je prvenstvo svijeta 2014. u Brazilu", rekao je Blater.



On je komentarišući spekulacije da će ga na čelu FIFA naslijediti predsjednik UEFA Mišel Platini, kazao da ne zna da li legendarni francuski fuzdbaler to želi.

"Platini ima ideje oko budućnosti FIFA, ali jednom mora to da objasni predstavnicima svih kontinenata. On, za sada, još ništa nije odlučio", rekao je Blater.

Blater se na funkciji fredsjednika FIFA nalazi od 1998. godine, kada je naslijedio Brazilca Žoao Avelanža.

Prije izbora, od 1981. do 1998. godine bio je generalni sekretar FIFA. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније