Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

25. 07. 2014. 11:29 >> 12:04
7

CRNOGORSKI MESI

Voli Jovetića, ali sanja Barselonu

Vasilije Adžić, osmogodišnjak iz Nikšića, fudbal trenira samo dvije godine, a već pokazuje da ima nevjerovatan talenat. Zbog stila igre i ljubavi prema Barseloni drugari i treneri ga zovu Mesi, a sudeći po kvalitetima koje ima, u šta smo se i uvjerili, ne bi nas čudilo da jednog dana bude prvi Crnogorac koji će obući dres Barselone.

 

Vasilije kaže za Portal RTCG da Barsu voli samo zbog Mesija i da će, ukoliko Argentinac nekad promijeni sredinu, navijati za njegov novi klub.

Ovaj dječak partije Barselone doživljava vrlo emotivno, a kada tim sa Nou kampa izgubi utakmicu, zna i da zaplače.

Onda i ne čudi zbog čega mu je sve u znaku Mesija – najviše voli broj deset, a za fudbal se, između ostalih sportova, odlučio upravo zbog Argentinca.

„Da Mesi igra tenis, igrao bih i ja, da igra ragbi bavio bih se tim sportom. Sanjam da jednog dana zaigram za Barselonu“, kaže Adžić.

Od crnogorskih fudbalera najviše voli Jovetića, a kao osnovni razlog za to navodi odličan Stevanov dribling.

„I ja najviše volim da driblam“, priča Adžić, što i ne čudi imajući u vidu ko mu je idol.

Trener: Vasilije pravi dragulj

Njegov trener u Fudbalskom klubu Anderba, Ljubomir Petrović, kaže za Portal RTCG da su njegov talenat primijetili na malom terenu, na kome je Vasilije igrao fudbal sa svojim drugarima.

„Već tada smo vidjeli da je pravi dragulj. Vasilije ima nevjerovatan talenat i ogromni potencijal. Igra sa mnogo starijim godištem, a na nama-trenerima je da taj potencijal pretočimo u kvalitet“, navodi Petrović.

O talentu mladog Adžića svjedoči i nagrada koju je osvojio na nedavnom turniru u Ulcinju, gdje je sa tri godine starijim dječacima bio proglašen za najboljeg igrača, a njegova Anderba je osvojila prvo mjesto.

„Prilazili su mi kolege iz regiona, koje nijesu mogli da vjeruju kako Vasilije igra zrelo sa samo osam godina. Za sada je najbitnije da voli fudbal i da se normalno razvija, a bitno je i to što je odličan đak“, kaže njegov trener.

Petrović kaže da u klubu trenira oko 80-oro djece, koji imaju od šest do 15 godina, a da je glavni cilj trenera obuka djece i njihova priprema za prelazak u ozbiljniju konkurenciju.

„Nikšić, za razliku od Podgorice, ima velikih problema sa uslovima za rad jer postoji samo jedan pomoćni teren sa vještačkom podlogom, a imamo deset škola fudbala. To nam predstavlja veliki problem za odigravanje utakmica“, kaže on.

Ipak pravim talentima ne može ništa da zasmeta, samo je potrebna upornost, a nadamo se da će „crnogorski Mesi“ jednog dana ostvariti svoj san i zaigrati za Barselonu. Ako ne to onda bar da obuče dres naših „sokolova“.  

Borislav Višnjić

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније