Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

16. 03. 2013. 23:04   >>  22:59

TITULA JE BLIZU

Seria A: Vučinić otvorio vrata pobjede

Juventus je pregrmio neugodno gostovanje Bolonji i slavio sa 2:0. "Stara dama" je otpor domaćina slomila u drugom poluvremenu, a načeo ih je Mirko Vučinić i time znatno olakšao svom timu put do pobjede.

Juventus je tako došao do 12 bodova prednosti (uz utakmicu više) u odnosu na Napoli. Izabranici Antonija Kontea su nastavili i pozitivnu tradiciju sa Bolonjom, jer na "Dalari" nijesu poražei od 1998. godine.

U prvom poluvremenu viđena je po jedna dobra šansa na obije strane. Vučinić je bio zamalo kratak, nakon odličnog centaršuta Padonina, dok je Bolonja zaprijetila preko Dijamantija.

Juventus je početkom drugog poluvremena počeo da pritiska, što mu je donijelo vođstvo. Markizio je uposlio Vučinića, a napadač crnogorske reprezentacije je "zalomio" Nalda i kroz noge golmana Kurćija, poslao loptu u mrežu.

Utakmica je deset minuta kasnije bila riješena. Markizio i Vučinić su odigrali dupli pas, odbrana Bolonje je neuspješno napravila ofsajd zamku, a italijanski reprezentativac rutinski poslao loptu u mrežu, za vođstvo od 2:0.

Katanija je pobijedila Udineze sa 3:1 i ostala je u trci za mjesto koje vodi u Ligu Evrope sljedeće sezone.

Dvostruki strijelac za Kataniju bio je Alehandro Gomez u 49. i 67. minutu, a mrežu gostiju zatresao je i Frančesko Lodi u 71. minutu. Domaćin je od 57. minuta igrao bez isključenog Alesandra Potence. Počasni pogodak za tim iz Udina postigao je Luis Mjuriel u 81. minutu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније