Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Blic ]

31. 07. 2014. 09:50   >>  11:59 1

MEĐUNARODNI KUP

Liverpul porazio Siti, dva gola Jovetića

Fudbaleri Liverpula slavili su u drugoj utakmici grupe B Međunarodnog kupa protiv Mančester sitija na penale pošto je nakon 90 minuta bilo 2:2, a "građane" je u životu održao Stevan Jovetić sa dva gola, dok je poslije jedanaesteraca bilo 5:3 ukupan rezultat.

 

Mančester siti je bio znantno opasniji na početku utakmice, jer su izabranici Manuela Pelegrinija veoma lako dolazili do gola protivnika kroz kratke pasove i atraktivnu igru, ali nije bilo perfektne završnice sve do drugog poluvremena i 53. minuta kada je lopta stigla sa desne strane u šesnaesterac i velikim propustom Stivena Džerarda do Stevana Jovetića koji je iz prve proslijedio u mrežu Liverpula.

Liverpul šest minuta nakon primljenog gola dolazi do izjednačenja pošto je Sterling odlično povukao loptu i ubacio je u prostor Staridžu koji je, više slučajno, dodao do Hendersona, te je ovaj pogodio gornji desni ugao gola tima iz Mančestera.

U 68. minutu ponovo Jovetić pravi probleme za ekipu sa Enfilda pošto se pri udarcu Sinklera odlično postavio, zagradio Koatesa i sačekao odbitak od golmana Džonsa, te se tako upisao po drugi put na meču u strijelce.

Sterling je bio umiješan i u drugom poravnanju Liverpula, ali ovoga puta kao egzekutor. Staridž je iz lijevog ugla vratio loptu rubu šesnaesterca gdje je Lukas Leiva spustio pas za Sterlinga koji je u primanju izbacio odbranu Sitija i na pet minuta do kraja meča naciljao donji desni ugao golmana Kabaljera.

Pristupilo se izvođenju penala, a prvi odgovornost je preuzeo Kolarov koji je ipak bio neprecizan jer je poslao loptu iznad prečke, a Staridž mu se istom mjerom revanširao. Jaja Ture takođe nije bio uspješan, dok je Čan bio prvi koji je pogodio mrežu. Nakon treće serije je bilo već 2:0 za Liverpul, jer Hesus Navas nije realizovao šut sa bijele tačke, a Henderson bio siguran.

 Pogodak Ieanaća u četvrtoj seriji nije mnogo značio Sitiju, jer je Leiva donio drugu pobedu u grupi svom timu.

Podsjetimo, u "Međunarodnom kupu šampiona", osam timova je podijeljeno u dvije grupe i u njima će svaka ekipa odigrati po jedan meč sa preostale tri. Pobjednici grupa će se u Majamiju 5. avgusta nadmetati za trofej.

 Grupu A čine Mančester junajted, Real Madrid, Inter i Roma, a u grupi B su Liverpul, Mančester siti, Olimpijakos, Milan.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније