Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

27. 08. 2014. 22:04 >> 22:04

''DOŠLO DO KRAJA''

Alonso ''furiji'' rekao zbogom

Fudbaler Reala iz Madrida Ćabi Alonso objavio je danas da se povlači iz reprezentacije Španije. Iskusni 32-godišnji igrač sredine terena kazao je da je njegovo vrijeme sa španskom reprezentacijom "došlo do kraja".

"Najteže je znati kada da kažete zbogom, a nakon razmišljanja o tome mislim da je moje vrijeme sa reprezentacijom isteklo", naveo je Alonso u saopštenju španskim medijima.

Alonso je bio jedan od ključnih igrača reprezentacije prilikom osvajanja dvije uzastopne titule prvaka Evrope 2008. i 2012, kao i prve titule šampiona svijeta 2010.

"To je bio slavni period sa španskim timom, koji je započet prije više od 11 godina. Bio sam dio istorijske generacije, koja je ispunila snove miliona navijača. Postigli smo nešto jedinstveno, osvojivši svjetsku titulu i dvije evropske zaredom", kazao je Alonso, koji je posljednji turnir završio sa ogromnim razočaranjem nakon što je Španija eliminisana u grupnoj fazi Mundijala u Brazilu u grupi sa Holandijom, Čileom i Australijom.

Alonso je dres Španije nosio na 114 utakmica, na kojim je postigao 16  golova. Selektor Visente del Boske rekao je da će biti veoma teško nadoknaditi izostanak igrača kakav je Alonso.

"On ostavlja fantastično nasljeđe, zajedno sa svojim saigračima. Bio je veliki profesionalac", kazao je Del Boske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније