Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

27. 08. 2014. 23:18 >> 23:45

KVALIFIKACIJE ZA LŠ

Arsenal se provukao, Bilbao izbacio Napoli

Večeras je odigrano poslednjih pet utakmica kvalifikacija za Ligu šampiona. U centru pažnje su bile utakmice u Londonu i Bilbau. Arsenal je, nakon dosta muke, savladao I eliminisao neugodni turski Bešiktaš 1:0 i tako se sedamnaestu sezonu zaredom plasirao u grupnu fazu Lige šampiona. Bilbao je pokazao klasu, srušio Napoli 3:1 i izborio najelitnije takmičenje.

Arsenal je diktirao ritam u prvih 45 minuta, a nagrada je stigla u nadoknadi vremena, strijelac je bio Sančez na asistenciju Džeka Vilšira.

Bešiktaš je u drugom dijelu preuzeo inicijativu, ali je Arsenal stvarao šanse. Sančez je u 75. minutu propustio zicer, da bi samo nekoliko sekundi kasnije Matje Debuši dobio drugi žuti karton. Ipak, izdržali su, pa ćemo ih ponovo gledati u LŠ.

U Baskiji je odluka pala u drugih 45 minuta. Napoli je čak poveo  golom Hamšika u 47. minutu, ali je Aduric sa dva gola u osam minuta preokrenuo. Tačku na “I” stavio je Ibai u 73. minutu.

Leverkuzen je lako savladao Kopenhagen 4:0. Već na samom startu meča Son je doveo njemačkog predstavnika u vođstvo, a do kraja poluvremena su Kalhanoglu i Kisling donijeli velikih 3:0.

Do kraja meča viđen je još jedan pogodak, a strijelac je ponovo bio Kisling.

Malme je napravio malo iznenađenje i izbacio Salcburg, sa ubjedljivih 3:0. Već nakon 11 minuta Malme je preko Rozenberga iz penala poveo, da bi samo osam minuta Eriksen udvostručio vođstvo.

U drugom poluvremenu Rozenberg je drugim golom pet minuta prije kraja potvrdio prolaz.

Ludogorec se nakon trilera i penala protiv Steaue plasirao u LŠ. Bugari su golom Vandersona u nadoknadi, izborili produžetke, zatim na penale 6:5, ostvarili istorijski uspjeh. Junak je bio štoper Moti koji je stao na gol zbog isključenja Stojanova. On je realizovao penal, a potom odbranio dva i odveo svoj tim u LŠ!

Arsenal – Bešiktaš 1:0 (1:0) (prvi meč 0:0

Sančes 45+1

Atletik Bilbao – Napoli 3:1 (0:0) (1:1)

Aduric 61, 69, Ibai 74 - Hamšik 47

Bajer Leverkuzen – Kopenhagen 4:0 (3:0) (3:2)
Min 2, Džalhanoglu 7, Kisling 31(p), 66

Ludogorec – Steaua 1:0 (0:0) (0:1) penalima 6:5
Vanderson 90

Malme – Salcburg 3:0 (2:0) (1:2) 
Rozenberg 11(p), 85 Eriksen 19 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније