Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

20. 03. 2013. 17:00 >> 16:51
12

HRVATSKA - SRBIJA

Utakmica se prekida u slučaju skandiranja "ubij Srbina"

U petak u 18 sati počeće kvalifikaciona fudbalska utakmica između reprezentacija Hrvatske i Srbije i najavljene su maksimalne mjere obezbjeđenja.

Kako prenosi Jutarnji list utakmicu na "Maksimiru" obezbjeđivaće najmanje 1.500 policajaca svih profila, a zbog svega će biti potrošeno oko 92.000 eura. Navedeno je i da će u Hrvatsku otputovati i četiri policajca iz Srbije koji imaju iskustvo sa navijačima.

"Pripreme traju tri mjeseca, ali o tačnom broju policajaca ne možemo da govorimo. Biće ih više nego kada se igra utakmica između Dinama i Hajduka, ali manje u slučaju utakmice kvalifikacija sa Englezima u prethodnom ciklusu. Selektor Hrvatske Igor Štimac rekao je da spremno dočekuje reprezentaciju Srbije, a ja to kažem i u bezbjednosnom smislu", rekao je načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec i detaljnije objasnio bezbjednosne mjere.

"Očekujemo dobru atmosferu, sportsko i korektno ponašanje, kao i da neće biti problema. Dolazak stranih navijača nije definisan kao kažnjiva radnja, ali redari imaju obavezu da spriječe njihov ulazak na stadion - kazao je Borovec i dodatno odgovorio na pitanje da li će se tolerisati skandiranje kao što je "Ubij Srbina".

"Počinilac će biti kažnjen zbog izazivanja mržnje i diskriminisanja, a organizator je dužan da u takvom slučaju utakmica može da bude prekinuta", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније