Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

02. 09. 2014. 08:58 >> 09:03

MANČESTER JUNAJTED

Nestvarna primanja Falkaa, stigao i Bind

Kao i Arsenal zbog dovođenja Danija Velbeka, i Mančester Junajted je zatražio da im se produži prelazni rok, kako bi potpisali ugovor sa Radamelom Falkaom, koji je na "Teatar snova" stigao na jednogodišnju pozajmicu. "Đavolima" se u posljednjim momentima pridružio i holandski reprezentativac Dejli Blind iz redova Ajaksa.

Saga oko Radamela Flakaa je završena u 'minut do 12', ali mnoge je iznenadila vijest da će ove sezone nositi dres Junajteda. Kolumbijac je bio blizu Reala, smatralo se da je taj dogovor već postignut, ali na kraju od povratka Tigra u Madrid nije bilo ništa. Onda se Siti uključio u trku za njegov potpis, ali Junajted je neočekivano pobijedio.

Nakon očajne prošle sezone, početak nove je bio još gori i Luj van Gal je morao da reaguje. Čelnici kluba nijesu štedjeli da u svojim redovima vide Falkaa, koji je posato najplaćeniji fudbaler u Engleskoj.

Kolumbijski napdač će ove sezone imati nedjeljnu platu od čak 346.000 funti!

Ali to nije sve. Junajted će Monaku platiti i šest miliona funti za pozajmicu kolumbijskog napadača, tako da će njegov jednogodišnji angažman koštati 24 miliona funti.

Ali, što je i najtužnije za navijače Junajteda, Tigar će usprkos potrošenim milionima i dalje biti vlasništvo Monaka.

"Oduševljen sam što sam stigao u Mančester Junajted. To je najveći klub na svijetu spreman da se vrati na vrh. Jedva čekam da radim sa Van Galom i pomognem klubu u ovom bitnom trenutku", rekao je Falkao nakon zanične objave da je dogovor postignut.

Van Gal se odrekao Ćićarita i Velbeka, ali je dobio što je želio - ubojitog golgetera.

"Falkao je jedan od najubitačnijih strijelaca na svijetu. Odnos utakmica koje je odigrao i golova koje je postigao govori dovoljno o njemu. Kada je takav igrač dostupan, to je šansa koju ne smijete propustiti", rekao je holandski stručnjak.

Blind ponovo kod Van Gala

Junajted je posljedjeg dana realizovao i dugo najavljivani transfer Dejlija Blinda iz Ajaksa, koji je sa Van Galom sarađivao u reprezentaciji Holandije.

 

Defanzivac "lala" nije krio da je u Mančester došao zbog Van Gala.

"Van Gaal je izvanredan trener, trenirao me u Ajaksu i reprezentaciji, jedva čekam da nastavimo saradnju", kazao je Blind, za kojega je Junajted platio 14 miliona funti.

"Crvenim đavolima" treba pojačanje u odbrani, a Blind može igrati na poziciji štopera ili lijevog beka, kao i na mjestu zadnjeg veznog.

“Drago mi je da je Dejli s nama, pametan je i raznovrstan igrač koji može da igra na više mjesta u timu. Sjajno ‘čita’ igru, dobro poznaje moju filozofiju igre, biće nam veliko pojačanje”, kazao je Van Gal.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније