Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

sportske.net

02. 09. 2014. 15:25   >>  15:24 10

SREĆAN I KAO ASISTENT

Petrović: San mi je da vodim Srbiju

Pomoćni trener reprezentacije Srbije Željko Petrović rekao je danas da mu je oduvijek bio san da bude selektor fudbalskog nacionalog tima Srbije, ali i da je srećan što kao asistent ima šansu da pomogne u plasmanu na Evropsko prvenstvo.

"San mi je bio da budem selektor Srbije, taj san se nije ostvario, možda i neće, ali veoma mi je drago i da sam pomoćnik, karika negde gde mogu da pomognem tako da bi Srbija otišla na Evropsko prvenstvo", rekao je Petrović u razgovoru sa novinarima u Staroj Pazovi.

Njega je Dik Advokat trenirao tokom igračke karijere, a Crnogorski trener će holandskom stručnjaku od sada biti pomoćnik na klupi srpskog nacionalnog tima.

"On mi je bio trener, nikad nijesam sa njim radio. Trebalo je da radimo u jednom velikom klubu, nije prošlo zbog nekih finansijskih stvari i veoma sam ponosan što sam u reprezentaciji Srbije sa jednim velikim trenerom kao što je on, velika mi je čast", kazao je Petrović.

Petrović, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, kazao je da je ponosan što je u Srbiji.

"Možda ću reći nešto što nije pametno i što nije dobro za mene. U Crnoj Gori sam Srbin, u Srbiji sam Crnogorac, ili kažu Hrvat, igrao je u Dinamu. U Holandiji sam iz bivše Jugoslavije, tako da meni treba neki veoma čudan pasoš. Ponosan sam što sam ovdje, a ako me neko pljuje neka me pljuje", rekao je Petrović.

Prema njegovim rečima, Srbija mora da napravi sistem, koji se neće mijenjati odlaskom nekog selektora, već bi njegov put samo trebalo da se nastavi.

"Ovdje ima dosta legendi koje bi trebalo da nastave. Da li će to biti ovaj ili onaj, najvažnije je napraviti temelj i strukturu tako da neko drugi ko dođe samo nadogradi i nastavi put, jer svako mijenjanje nije dobro ni za koga", naveo je Petrović.

On je dodao da nije potrebno da selektor bude dobar čovjek, već da je profesionalac i da ima znanje.

"Ljudi treba da shvate da nije bitno ako je neko dobar, treba kvalitet da se gleda. U Evropi mnogi treneri dođu da budu selektori, a ne vole ga, ali ga poštuju zbog profesionalizma i znanja. To je veoma važno, jer ovdje se ne traži neko ko ti je drug, nego neko ko zna i s kim treba da napravi rezultat", kazao je Petrović.

Kako je rekao, Srbija mora da se ugleda na velike fudbalske sile ako želi da napreduje.

"Previše smo ponosan narod, ne volimo da učimo, mislimo da sve znamo, a niko ne zna sve, ni u Holandiji, Njemačkoj, Francuskoj... Ko je pametan, zatražiće neki savjet, da vidi kako se drugdje radi jer su sve te zemlje učile od nekoga", rekao je Petrović.

Srbija će u oktobru početi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, a protivnici u grupi su Jermenija, Albanija, Portugal i Danska.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније