Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

20. 03. 2013. 20:10 >> 20:03
6

HRVATSKA - SRBIJA

Mihajlović: Nisam kupovao oružje u ratu, već ljekove!

Selektor reprezentacije Srbije otvoreno o svemu u intervjuu za “Gazetu”.

Zabranite Siniši Mihajloviću ulazak u Hrvatsku! Priznao je da je kupovao oružje teroristima - pozvali su danas iz Hrvatske stranke prava.

"Sporni" intervju je srpski selektor dao za italijansku "Gazetu delo sport", u kojem je govorio o svim temama, uključujući i lični doživljaj građanskog rata početkom devedesetih.

"Tokom rata nisam kupovao oružje, nego ljekove, odjeću i hranu. U Novom Sadu sam zbog toga proglašen za počasnog građanina", izjava je Siniše Mihajlovića, koju je, kako prenose Večernje novosti, manji dio i srpske i hrvatske javne scene izokrenuo.

"Svi ratovi su užasni, ali ovaj u kojem smo bili je najgori. Ubijali su se ljudi koji su odrasli zajedno. Gledao sam razorene porodice, gradove. Moj najbolji drug iz djetinjstva je srušio moju kuću. Kada su mi roditelji iz Vukovara pobjegli za Beograd, moj ujak je nazvao majku (Hrvaticu) i pitao je zašto je pobegla i rekao: "Trebalo je da ostanete i da ubiju srpsku svinju, tvog muža".

U intervjuu je pomenuo i Arkana.

"Arkan je zarobio mog ujaka, a ja sam mu spasio život. Arkan je bio moj prijatelj još iz vremena kada sam bio u Crvenoj zvezdi. Ja sam igrao, a on je bio vođa navijača. Branio je Srbe od Hrvata i bio je naš junak. Nemojte pogrešno da me shvatite, ne poričem da je činio zločine, ali u ratu nema dobrih i loših momaka, nema crnog i bijelog, dominira samo crvena boja krvi", objasnio je Mihajlović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније