Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

21. 03. 2013. 14:14   >>  14:05

HRVATSKA - SRBIJA

Štimac upozorava na sudiju Čakira

Govoreći na prvoj konferencij iza medije pred sutrašnji duel, selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske upozorio je svoje igrače na glavnog sudiju meča protiv Srbije, Kunejta Čakira.

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac rekao je danas da ne osjeća tenziju uoči utakmice sa Srbijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i da "niko ne može da kaže da je Srbija bolja od Hrvatske".

"Spominju se tenzije, ali ja ih ne osjećam, ni medju mojim igračima. Pred nama je velika utakmica, ali imam igrače koji takve mečeve igraju svaki dan. Možda te tenzije okružuju one koji će napuniti tribine Maksimira, što je rijetkost kako u Hrvatskoj tako i Srbiji", rekao je Štimac.

Štimac je ocijenio da je njegova ekipa kvalitetnija od selekcije Srbije, ali da mora da zasluži pobjedu.

"Ovdje nema nikoga ko će reći da je Srbija bolja od Hrvatske, a to na kraju pokazuju rezultati. Mi ne bježimo od toga, ali to ništa ne znači. Sve je otvoreno, moramo da zaslužimo pobjedu. Mi smo najjači na sredini i kada se protivnik otvori, a Srbija je slaba kada mora da napada", rekao je on.

"Danas se utakmice rješavaju preko bokova, jer je sredina prenatrpana. Ali, možemo riješiti utakmicu i kroz sredinu zahvaljujući sjajnim igračima koje imamo", dodao je štimac.

On je kao najopasnije igrače Srbije naveo Zorana Tošića, Dušana Tadića i Filipa Đuričića.

Štimac je otkrio da je upozorio igrače na glavnog sudiju sjutrašnje utakmice Turčina Kunejta Čakira. "Igrači su dobili instrukcije da se paze. Čakir je jedan od najboljih svjetskih sudija, ali ne kalkuliše s kartonima i treba biti oprezan", dodao je on.

Kapiten reprezentacije Hrvatske Dario Srna rekao je da je cilj ekipe da se plasira na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

"Razlika u odnosu na druge utakmice sigurno postoji. Susret je specifičan, ali pripremamo se kao i obično. Cilj je da odemo u Brazil. Svi su zdravi i spremni. Imali smo tri sastanka, gledali protivnika i znamo šta bi trebalo da radimo", rekao je Srna.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se sutra od 18 sati na Maksimiru.

U kvalifikacionoj Grupi A Belgija i Hrvatska dijele prvo i drugo mjesto sa po 10 bodova, dok je selekcija Srbije treća sa četiri boda, koliko ima i Makedonija. Pretposljednji Vels ima tri, dok je Škotska na začelju sa dva boda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније