Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

19. 09. 2014. 14:17   >>  14:16

ŽENEVA

Finale EURO 2020. na Vembliju

Polufinalni mečevi i finale Evropskog prvenstva u fudbalu 2020. godine biće odigrani na Vembliju u Londonu, saopšteno je na ceremoniji UEFA koja je danas održana u Ženevi. Objavljeni su i domaćini preostalih utakmica šampionata Starog kontinenta, koji će biti održan u trinaest zemalja.

Glavni grad Azerbejdžana, Baku, biće domaćin tri utakmice takmičenja po grupama, kao i jednog četvrtfinalnog duela. I u Briselu će biti odigrane tri utakmice prve faze prvenstva, kao i jedno četvrtfinale. Minhen, Rim i Sankt Peterburg će takođe biti domaćini po tri utakmice takmičenja po grupama i po jednog četvrtfinalnog meča.

U Kopenhagenu, Budimpešti, Amsterdamu, Dablinu, Bukureštu, Glazgovu i Bilbau će biti odigrane po tri utakmice prve faze takmičenja i po jedna utakmica osmine finala Evropskog prvenstva.

Kandidaturu za domaćinstvo utakmica Evropskog prvenstva 2020. godine podnijelo je 19 nacionalnih federacija, a ovoga puta nisu prošle kandidature Bjelorusije, Bugarske, Makedonije, Izraela, Švedske i Velsa.

Prvenstvo Starog kontinenta, simbolično nazvanog "Evropa za Evropu", za šest godina poklapa se sa obilježavanjem 60 godina EP, pa će se završnica šampionata igrati u 13 gradova.

Utakmice su bile podijeljene u 13 paketa, od kojih 12 običnih (3 meča u grupnoj fazi i jedan u eliminacionoj – u osmini ili četvrtfinalu), i specijalni za obje utakmice polufinala i finale. Svaka država imala je pravo samo na jedan stadion, na kojem se igra kompletan jedan paket mečeva.

Sve evropske selekcije (UEFA trenutno ima 54 članice) idu u kvalifikacije, što znači da nikome od domaćina nije garantovano učešće na EP. Na završnom turniru igraće 24 ekipe, podijeljene u 6 grupa sa po 4 člana.

Maksimalno je moguće da u jednoj grupi završnog turnira igraju dva domaćina, s tim što je garantovano da će svaki od organizatora koji se plasiraju na prvenstvo u svojoj zemlji igra dvije utakmice grupne faze. Za eliminacionu fazu ne postoje garancije o igranju na svom terenu.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније