Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Fudbalski savez ]

01. 10. 2014. 10:38 >> 10:46
1

ČESTITAMO KAPITENU

Vučinić slavi 31. rođendan

Kapiten crnogorske fudbalske reprezentacije, Mirko Vučinić danas slavi 31. rođendan.

 

Već na utakmicama mlađih kategorija u crnogorskoj ligi bilo je očigledno da Mirko pojeduje vanserijski talenat. Protivničke odbrane nisu imale rješenja za brzonogog napadača Sutjeske koji je sa lakoćom tresao mreže svih rivala.

Fantastične partije u mlađim kategorijama nagrađene su debijem u seniorskom timu sa 16 godina. Vanserijski talenat primijećen je u Lećeu pa je Mirko na ljeto 2000. godine zadužio "žuto-crveni" dres italijanskog prvoligaša. Narednih šest sezona Vučinić je nastupao za tim sa Vie del mare stadiona - odigrao je 111 utakmica u Seriji A i postigao 34 pogotka. Posebno uspješna bila je sezona 2004/05 tokom koje je Mirko na 28 utakmica u Seriji A mreže protvinika tresao 19 puta.

Šest godina duga epizoda u Lećeu završila se selidbom u Rim i redove Rome, jednog od velikana italijanskog fudbala. U društvu sa Totijem, De Rosijem i ostalim asovima "vučice" Mirko je proveo pet godina, odigrao preko 150 utakmica u prvenstvu na kojima je postigao 46 pogodaka, nastupao u Ligi šampiona i postigao 11 pogodaka u elitnom evropskom takmičenju. U Rimu je bio blizu osvajanja "skudeta" ali je Inter bio uspješniji.

Glad za trofejima odvela je Mirka u redove Juventusa, najvećeg italijanskog kluba sa kojim je već u prvoj osvojio šampionki pehar. Dominacija "stare dame" nastavila se i u naredne dvije sezone, a Vučinićev doprionos osvajanju tri šampionske titule ogleda se u 21 postignutom pogotku.

U tekućoj sezoni Mirko nastupa za Al Džaziru iz Abu Dabija za koju pruža fenomenalne partije - na četiri prvenstvene utakmice Vučinić je postigao šest pogodaka.

Vučina je upisao tri nastupa za reprezentaciju Srbije i Crne Gore prije nego što je zadužio kapitensku traku reprezentacije Crne Gore. Bio je gotovo siguran putnik na Mundijal u Njemačkoj, ali ga je povreda spriječila da nastupi na svjetskoj smotri fudbala.

Od istorijskog meča sa Mađarskom pa do posljednjeg duela sa Moldavijom, Mirko je predvodio "hrabre sokole" na ukupno 38 utakmica. Najbolji je strijelac nacionalnog tima sa 16 postignutih pogodaka - tresao je mreže Mađarske, Slovenije, Švedske, Estonije, Bugarske, Italije, Kipra, Bjelorusije, Norveške, Velsa, Švajcarske, Belgije, Poljske, Moldavije, Bjelorusije i ponovo Moldavije. Vučinić je osam puta biran za najboljeg fudbalera Crne Gore.

Naša redakcija čestita rođendan velikom kapitenu, uz želju da reprezentaciju odvede na EURO 2016.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније