Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

12. 10. 2014. 22:12   >>  22:28 1

LIDERI GRUPE

Austrijanci žale za ubjedljivijom pobjedom

Zahvaljujući večerašnjoj pobjedi protiv Crne Gore i remiju Rusije i Moldavije u Moskvi, Austrija je zauzela čelo kvalifikacione grupe G za odlazak na šampionat Evrope. I pored sjajnog starta, austrijski selektor Marsel Keler nije podlegao euforiji.

"Osjećaj je sjajan kada se pogleda tabela. Međutim, tek je početak kvalifikacija. Bilo bi fantastično kada bi i na kraju bili na vrhu", ostao je čvrsto na zemlji Keler, čiji tim ne zna za poraz u posljednjih osam utakmica. Jedini put kada je Austrija ostvarila taj uspjeh u kvalifikacijama bio je između januara 1979. i aprila 1980. godine.

Austrija je nadigrala Crnu Goru u svim segmentima igre. Domaći fudbaleri uputili su 19 šuteva ka golu Poleksića, promašili nekoliko izvanrednih prilika i pravo je čudo što naš čuvar mreže nije više puta vadio loptu iz mreže.

"Mogli smo i ubjedljivije da slavimo, bilo bi jako razočarani da nijesmo iskoristili makar jednu šansu. Ipak, na kraju je najvažnije što smo osvojili tri boda", istakao je Keler, prenose austrijski mediji.

On je pohvalio svoj tim, ali i navijače, koji su, kako je kazao, u drugom poluvremenu dali krila njegovim igračima.

Za strijelca pobjedonosnog gola, Rubena Okotija, svakako da je ovo specijalna noć. Napadač njemačkog drugoligaša Minhen 1860 dobio je šansu zbog suspenzije Marka Janka i iskoritio je na pravi način.

"Nevjerovatno je kada pogledate kakava je bila atmosfera na stadionu. U takvim momentima na svijetu nema ništa ljepše. Asistencija Arnautovića je bila sjajna, ja sam trebao samo da postavim nogu. Šteta što nijesmo iskoristi više prilika", izjavio je junak pobjede Austrije.

I naturalizovani Austrijanac, Marko Arnautović, istakao je brojne neiskorištene šanse pred našim golom.

"Mogli smo postići četiri ili pet golova. Sada je to nebitno, i jedan nas je učinio ponosnim", kazao je član engleskog Stouka, koji je sredinom drugog poluvremena morao da napusti teren zbog povrede kuka.

Vezista austrijske selekcije Zlatko Junuzović takođe je morao na ljekarski tretman nakon utakmice.

"Sve me boli, morate me priključiti na na nešto, ali, jednostavno, ja volim da igram za ovaj tim. Prvo mjesto na tabeli je fantastičan uspjeh, ali ne smije doći do opuštanja", saglasan je Junuzović sa svojim selektorom i saigračima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније