Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

12. 10. 2014. 23:01 >> 23:39

POBJEDA SLOVENIJE

'Poker' Španije, sjajna Slovačka

Španija je nakon poraza od Slovačke opravdala ulogu favorita protiv Luksemburga, dok su Slovaci ostvarili važnu pobjedu na gostovanju Bjelorusiji i zadržali maksimalan učinak i nakon trećeg kola kvalifikacija za Euro 2016.

"Furija" je u Luksemburgu rutinski odradila posao iako se očekivalo više goilova u mreži domaćih. Luksemburg je pružao otpor cijelih 27 minuta, a onda je Dijego Košta spustio loptu za Davida Silvu, koji je postigao jako lijep gol za 1:0.

Do odlaska na odmor, Španci su duplirali vođstvo. Strijelac je bio Pako Alkaser u 42. minutu, a ovog puta Silva se našao u ulozi asistenta.

Na 3:0 povisio je Košta, koji se najbolje snašao u protivničkom šesnaestercu nakon gužve koja je nastala poslije jednog ubacivanja iz slobodnog udarca. Konačan rezultat postavio je rezerivsta Bernat u 88. minutu.

Selektor Španije Vinsente del Boske večeras je na klupi ostavio Ikera Kasiljasa, a među stativama bio je član Mančester Junajteda David de Hea.

U drugom meču grupe C, Slovačka je na gostovanju u Bjelorusiji došla i do treće pobjede iz isto toliko kola. Najzalsužniji za trijumf bio je vezista Napolija Marek Hamšik, koji je postigao dva gola.

Svi pogotci viđeni su u drugom poluvremenu. Hamših je donio vođstvo u 65. minuti, ali domaći su nakon 14 minuta izjednačili preko Kalačeva. Međutim, šest minuta prije isteka regularnog dijela ponvo na scenu stupio je Hamšik, vrativši prednost svom timu, a pobjedu Slovačke potvrdio je Šestak golom u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Pvi meč u grupi C odigrali su Ukrajina i Makedonija u Kijevu, a domaći su slavili minimalnim rezultatom 1:0.

Tabela Grupe C: Slovačka 9, Španija 6, Ukrajina 6, Makedonija 3, Bjelorusija 1, Luksemburg 1.

U grupi E, u kojoj je Engleska u ranijem terminu savladala Estoniju 1:0, Slovenija je na krilima dvostrukog strijelca Milivoja Novakovića slavila na gostovanju Litvaniji 2:0.

Slovenija je tako stigla na drugo mjesto u grupi. Švajcarska i San Marino tek treba da odigraju svoj meč.

Tabela grupe E: Engleska 9, Slovenija 6, Litvanija 6, Estonija 3, Švajcarska 0, San Marino 0. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније