Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

25. 10. 2014. 19:51 >> 20:04
1

EL KLASIKO

Real preokretom do velike pobjede!

Iako je gubio od 4. minuta, Real Madrid je savladao Barselonu u El Klasiku 3:1 i prišao velikom rivalu na samo bod! "Merengesi" meč prelomili na početku drugog dijela golovima Pepea nakon prekida i Benzeme poslije sjajne kontre. Prethodno Nejmar doveo Katalonce u vodjstvo, a izjednačio Ronaldo iz penala. Barsina odbrana prvi put kapitulirala u ovom prvenstvu!

Barsa je povela već u četvrtom minutu - Suarez je centrirao sa desne strane, a Nejmar lijepo primio loptu na ivici šesnaesterca i  povukao je ka sredini i preciznim šutem sa 15, 16 metara pogodio donji lijevi ugao Kasiljasovog gola!

To nije pokolebalo igrače Reala, koji su furiozno krenuli da napadaju.  Benzema je imao tri prilie pogodio je i prečku, ali Barsa je nekako preživjela.

Barsa je mogla da udvostruči vodjstvo u 30. minutu, ali je Kasiljas nogom zaustavio šut Mesija iz neposredne blizine.

U 35. minutu Real je izborio penal, nakon neshvatljivog igranja rukom Pikea u šesnaestercu. Ronaldo je poslao Barav u jednu a loptu u drugu stranu za 1:1!

Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbudjenja.

U drugom dijelu igrao je samo jedan tim -  Real Madrid. Nakon samo pet minuta domaći su preokrenuli.

Toni Kros je izveo korner, a Pepe odlično skočio sa 10-ak metara poslao loptu u mrežu, 2:1.

Pokušala je Barsa da izjednači, alibila je to jalova inicijativa. Matje je pokušao iz velike udaljenosti, ali je Kasiljas ponovo odlično intervenisao.

Nakon nesporazuma Inijeste i Albe, sijevnula je kontra, Isko, Ronaldo i Rodrigez su kombinovali, ovaj posljednji je proigrao Benzemu koji rutinski vara Brava za treći gol Reala!

Suarez je takođe zamijenjen nakon ovoga, Luis Enrike je ubacio Pedra.

Real se potom svjesno povukao, Benzemu je izveo Anćeloti iz igre, a ubacio Kediru kako bi ojačao vezni red, a Real je rutinski sačuvao prednost 3:1.

Real Madrid – Barselona 3:1 (1:1)
Ronaldo 35, Pepe 51, Benzema 61 - Nejmar 4 

Sastavi: 

Real Madrid: Kasiljas; Karvahal, Ramos, Pepe, Marselo; Kros, Modrić (Arbeloa 87), Isko (Iljarmendi 84); Hames, Ronaldo, Benzema (Kedira 87

Barselona: Bravo; Alves, Pike, Masćerano, Matju; Šavi (Rakitić 61), Buskets, Iniesta (Sandro 72); Mesi, Nejmar, Suares (Pedro 69

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније