Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

28. 03. 2013. 18:19 >> 18:19

IDEALNIH 11

Čarlton izabrao najbolji tim Junajteda u istoriji

Klupska legenda i jedan od najboljih igrača Mančester Junajteda svih vremena ser Bobi Čarlton izabrao je najbolji tim u istoriji velikana sa "Old Traforda". Čarlton, koji je u klubu već šest decenija na raznim funkcijama, od aktuelnih fudbalera uvrstio je Nemanju Vidića i Rija Ferdinanda.

U timu su takođe dvije žrtve minhenske tragedije, oba heroja kluba koja su sa njim činila najslavniji trio šezdesetih, kao i dva ključna igrača iz ekipe koja je devedesetih vratila dominaciju na "Teatru snova".

Mjesto golmana po očekivanju je pripalo Piteru Šmajhelu, koji je za osam sezona osvojio pet titula, od čega tri duple krune i kao vrhunac Ligu šampiona u njegovom posljednjem meču za klub.

Vidić i Ferdinand su tandem centralnih defanzivaca, dok bekovski par čine igrači iz Bobijeve ere – desno je Rodžer Birn, kapiten generacije koja je Junajtedu donijela prvu dominaciju i ko zna dokle bi stigla da nije bilo Minhena. Sa lijeve strane je Toni Dan, koji je u prvi tim ušao brzo nakon Minhena, odigrao 13 godina za klub, postao prvak Evrope i sedmi je po broju nastupa za klub.

U veznom redu je sâm Čarlton, koji je igrao 4 svjetska šampionata i još uvijek je najbolji strijelac u istoriji engleske reprezentacije. Društvo mu prave Brajan Robson, kapiten tima tokom osamdesetih, koji je uprkos čestim povredama, ostvario sjajnu karijeru i Dankan Edvards, za koga mnogi stručnjaci smatraju da bi bio najbolji fudbaler u istoriji Engleske, da nije poginuo u Minhenu (sa 21 i po godinom imao je 151 meč i dvije titule za klub)

Napad čine Džordž Best i Denis Lo, dva igrača koja su sa Bobijem činila nenadmašni trio šezdesetih, kada su sva trojica po jednom birana za najboljeg igrača Evrope. Zajedno su 1968. donijeli engleskom fudbalu prvu klupsku titulu prvaka Evrope. Posljednje mjesto u ekipi dobio je fantastični, harizmatični Francuz Erik Kantona, čovjek koji je devedesetih redefinisao fudbal na Ostrvu dolaskom najprije u Lids, a zatim i u Mančester Junajted.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније