Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

24. 11. 2014. 14:09   >>  14:07

FIFA OBJAVILA LISTU

Nojer, Kasiljas i Bufon za "tim godine"

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) objavila je listu od pet golmana kandidata za "tim godine", nagradu koju zajedno sa FIFA-om dodjeljuje i Međunarodna unija profesionalnih fudbalera (FIFpro).

U saopštenju iz FIFA-e navedeno je da se na listi pet golmana, među kojima će jedan od njih zauzeti mjesto u "najboljih 11", nalazi golman Bajerna iz Minhena Manuel Nojer, golman Real Madrida Iker Kasiljas, golman Juventusa Đanluiđi Bufon, čuvar mreže engleskog Čelsija Tibo Kurtoa, kao i golman Barselone Klaudio Bravo.

Kasiljas je do sada pet puta zaredom zauzeo mjesto u "timu godine" i to u periodu od 2008. do 2012. Buffon je takođe dva puta zaredom bio na listi "najboljih 11" 2006. i 2007., dok je Manuel Nojer bio najbolji golman prošle godine. 

Glasanje za golmana koji će zauzeti mjesto u "timu godine" trajaće do prvog decembra na web stranici FIFA-e, a "najboljih 11" za 2014. će biti proglašeno 12. januara 2015. u Cirihu kada će biti dodijeljena i FIFA-ina "Zlatna Lopta".

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније