Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

24. 11. 2014. 17:53 >> 17:50

PUŠTAO SNIMKE VAN BASTENA

Kapelo: Ja sam stvorio Ibrahimovića

Selektor Rusije Fabio Kapelo izjavio je da je on zaslužan za to što je Zlatan Ibrahimović postao jedan od najboljih napadača u istoriji fudbala.

Kapelo je otkrio da je puštao snimke Marka van Bastena dok je bio na klupi Juventusa. Selektor Rusije i Ibra su sarađivali dvije godine od 2006. do 2008. godine.

"Ibra ima nevjerovatan prirodni talenat i nije teško takvog fudbalera pretvoriti u mašinu za golove. Bilo je potrebno samo objasniti mu neke stvari. Sve ostalo je na svakodnevnim treninzima, što je nešto na čemu je on oduvijek radio. Nije bio toliko dobar u vazduhu, tako da smo na tome radili iznova i iznova i njegova je igra je rezultat toga“, rekao je Kapelo. 

Kapelo je istakao da se ključna stvar desila kada je švedskom napadaču rekao da ima potencijal da bude kao Marko Van Basten. 

"Jednog dana sam ga pozvao i rekao: "Dobar si jednako kao Marko Van Basten. Imaš potencijal da mu budeš uz rame, ali ću ti pokazati kako je on to učinio". Neko mi je napravio video sa svim Van Bastenovim golovima. Pokazao sam mu i rekao: "Nikada ne prilaziš golu. Ako želiš da postigneš gol, moraš biti blizu gola protivnika, a ti si uvijek daleko. Zabavljaš se dok kreiraš igru, dobar si asistent, ali ako želiš da budeš onaj koji postiže golove, moraš da igraš bliže golu“, istakao je Kapelo. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније