Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

27. 11. 2014. 11:38 >> 12:15

ISTANBUL

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo navijača

Osoba za koju se sumnja da je ubica navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića uhapšena je u Istanbulu, objavio je dnevnik "Džumhurijet". Turska policija, međutim nije potvrdila tu informaciju.

Uhapšen je navijač Galatasaraja i turski državljanin koji je osumnjičen za ubistvo Marka Ivkovića, navode istanbulski dnevnici Hurijet i Džumhurijet.

Međutim, srpski konzul u Istanbulu Zoran Marković kaže za RTS da mu je u tamošnjoj policiji rečeno da ne mogu da potvrde tu informaciju.

Marković je naveo da ga je zamjenik šefa istanbulske policije zamolio za strpljenje dan ili dva, rekavši da će imati dobre vijesti i da će o tome guverner Istanbula dati zvanično saopštenje.

"U prilog tome ide činjenica da me je zvao javni tužilac koji vodi predmet i koji mi je rekao da će do petka sigurno imati vijesti", istakao je Marković.

Međutim turski "Hurijet" je danas objavio fotografiju navijača koji su sumnjiči za ubistvo. Još nije objavljeno ime osumnjičenog, što se očekuje tokom dana.

Hapšenje i procesuiranje ubice Marka Ivkovića, kako smatra Marković, značilo bi i napredak u tursko - srpskim odnosima.

"To bi svakao bio doprinos otopljavanju međusobnih odnosa ne samo u političkom već i u ekonomskom smislu, iako ništa ne može da vrati Markov život", zaključio je Marković.

Džumhurijet piše da su identitet navodnog ubice otkrili navijači Galatasaraja koji su tokom dana već bili privedeni u policiju.

Kako navodi Hurijet, osumnjičeni za ubistvo Marka Ivkovića je uhapšen u utorak, a tokom istrage policija je "došla do alarmantnih dokaza", uključujući i noževe, koji su odmah proslijeđeni u laboratoriju kriminalističke policije.

Osim osobe koja je uhapšena pod sumnjom da je ubila navijača Crvene zvezde, u pritvoru su još četvorica navijača Galatasaraja, a policija upozorava da broj privorenih nije konačan.

Svi navijači Galatasaraja koje je policija pritvorila imaju poduže dosijee, navodiHurijet.

Posebni istražni tim turske policije, formiran za istragu ubistva Marka Ivkovića, pregledao je "stotine sati" snimaka sa sigurnosnih kamera postavljenih oko mjesta događaja, a tokom istrage identifikovano je oko 300 navijača Galatasaraja koji su se nalazili u blizini.

Navijač Crvene zvezde Marko Ivković (25) ubijen je prošlog petka pred početak evroligaškog duela s Galatasarajem u Istanbulu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније