Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ sportske.net ]

28. 11. 2014. 09:29 >> 09:28

ENGLESKI MEDIJI

Mesi želi kod Murinja?

Spekulacije u vezi sa odlaskom Lea Mesija iz Barselone su nakon svojevrsnog zatišja dostigle vrhunac. Engleski mediji prenose senzaciju!

Budućnost Argentinca je već nekoliko nedjelja predmet spekulacija u fudbalskoj javnosti i medijima.

Opšti zaključak je takav da je Mesiju potrebno mjesto u kome će biti srećan da bi pružao vrhunske partije, te da motiva za dokazivanje u Barseloni lagano ponestaje. Istina, njegovo ponašanje na terenu ne odaje takav utisak, i sam Mesi je govorio da bi volio da ostane do kraja karijere u Barseloni, ali je i ostavio vrata otvorena rekavši da 'stvari ne zavise od njega'.

Nakon nedjelje u kojoj je srušio Raulov rekord u Ligi šampiona, Mesi je ponovo zalijepljen na naslovnice žute štampe, odlazak je u prvom planu.

Ponovo se govori o selidbi na Ostrvo, ovoga puta ne u Mančester siti kako se ranije sugerisalo, već u London, u Čelsi.

Motiv je ne toliko finansijski, mada ne u tolikoj mjeri zanemarljiv, Leo Mesi navodno ima želju da ode iz Barselone, oproba se u Engleskoj, konkretno u Čelsiju gdje želi da uspostavi saradnju sa svojim dojučerašnjim saigračem Seskom Fabregasom.

Engleski mediji se pozivaju na saznanja do kojih je došao reporter argentinske radio stanice, navodno izvor blizak samom igraču, a koji prenosi da je i Žoze Murinjo pristao na mogućnost da dovede Mesija, te da će u saradnji sa Romanom Abramovičem napraviti plan i ponudu od 250 miliona eura!

Podsjećamo da je Mesi ljetos produžio ugovor sa Barselonom, da otkupna klauzula upravo toliko iznosi.

Barselona bi, naravno, oklijevala da pusti svog najboljeg igrača, naročito što se približava i izborna godina. Sa druge strane, Nejmar je doveden kao nosilac novog talasa, nova zvijezda katalonskog tima i fudbaler oko koga će se vrtjeti igra čitavog tima.

Motiv se može pronaći i u Mesijevoj želji da se oproba u najatraktivnijem takmičenju na svijetu i dokaže da bi i u Premijer ligi bio najbolji igrač svijeta.

Čitava priča je na dugaškom štapu, ali daleko od toga da je ovakav scenario nemoguć u modernom fudbalskom svijetu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније