Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

28. 11. 2014. 11:25 >> 11:21

BRILJIRA NA GOLU

Handanović odbranio šesti penal u nizu

Fudbaleri Intera iz Milana sinoć su i definitivno izborili nastup u šesnaestinu finala Liga Evrope, a glavni junak bio je golman Samir Handanović.

Naime, reprezentativni čuvar mreže Slovenije, i prema mišljenjima mnogih jedan od najboljih golmana Evrope, odbranio je šesti uzastopni jedanaesterac nastupajući za Inter.

Golman porijeklom iz Bosne i Hercegovine niz je počeo ukrotivši udarac sa "bijele tačke" Maksi Lopeza. Penale je potom "skidao" Antoniju Kasanu, Marselu Larondu, Andre Kosu i Luki Toniju, te sinoć Jevgenu Konopljanku. 

Handanović važi za specijalistu kada su u pitanju odbrane s bijele tačke. U Italiji se sa 20 odbranjenih penala nalazi na drugom mjestu vječne liste iza legendarnog Đanluke Paljuke koji je odbranio 24 penala u Seriji A. 

Tim iz Milana trijumf nad Dniprom (2:1) izborio je sa igračem manje na terenu, uz rezultatski preokret. Ukrajinski tim poveo je pogotkom Rotana u 16. minuti. Dvanaest minuta kasnije Konopljanko je pucao penal, ali Handanović je odbranio i ostavio svoj tim u igri. 

Od tada Interovim igračima sve je polazilo za nogom, pa su izjednačili golom Zdravka Kuzmanovića u 30. minutu. Italijanska ekipa pobjedu je ovjerila preko Pabla Osvalda u 50. minutu meča. 

Kolo prije kraja prve faze takmičenje UEFA Evropa lige u grupi "F" Inter je lider na tabeli i nedostižan za ostale rivale sa 11 osvojenih bodova. Sent Etjen i Karabag imaju po pet, dok je Dnjipro posljednji sa četiri boda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније