Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

31. 03. 2013. 22:26 >> 22:26

ISTORIJSKA ODLUKA

Udineze zakupio "Friuli"

Italijanski prvoligaš Udineze zakupio je od grada Udina stadion "Friuli" na 99 godina i planira modernizaciju svog stadiona.

Udineze je jedan od rijetkih italijanskih timova koji će u potpunosti kontrolisati stadion na kojem igra. Sličan ugovor ima samo Juventus, koji je prije nekoliko godina dobio novi stadion u Torinu.

Stadion "Friuli", koji je izgrađen za Svjetsko prvenstvo 1990. godine, biće temeljno preuređen, a novi i znatno moderniji objekt imaće kapacitet od 25.000 mesta.

"Ovo je istorijska odluka za cijelu regiju. Za mene lično to predstavlja kraj teškog putovanja koje je trajalo deset godina. Dobićemo moderan i efikasniji fudbalski stadion koji će biti otvoren svima, sedam dana nedjeljno. Siguran sam da će se povećati prosječan broj gledalaca na našim utakmicama, da će atmosfera na stadionu biti toplija nego do sada, te da će nam to pomoći u ostvarivanju boljih rezultata", istakao je vlasnik Udinesea Đampaolo Poco, koji se posebno zahvalio gradonačelniku Udina koji je najviše urgirao da Gradsko vijeće odobri klubu zakup Friulija na 99 godina. 

Prema dogovoru, grad Udine će imati pravo da 15 dana godišnje koriste stadion za razne manifestacije, kao što su koncerti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније