Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

20. 12. 2014. 18:11 >> 19:13

DVA GOLA MESIJA

Prvijenac Suareza u Primeri, "petarda" Barse

U prvom meču današnjeg programa 16. kola Primere, fudbaleri Barselone bili su ubjedljivi na svom terenu protiv Kordobe. Gosti su sa "Nou Kampa" ispraćeni sa pet golova u mreži, a današnji meč pamtiće ljetošnje pojačanje Katalonaca, Luis Suarez, pošto je postigao svoj prvi gol u španskom prvenstvu.

Barsa je očekivano danas došla do 12. ligaške pobjede ove sezone i tako se primakla na samo bod od vodećeg Real Madrida, koji preskače ovo kolo zbog učešća na klupskom svjetkom prvenstvu u Maroku.

Domaći su od starta krenuli silovito i već u drugom minutu su došli do vođstva. Strijelac je bio Pedro nakon centrašuta Ivana Rakitića. Međutim, u prvom poluvremenu golova više nije bilo iako je Barselona nastavila s napadima i stvorila nekoliko izglednih prilika.

Najveću je propustio Suarez u 11. minutu, kada je Urugvajac šutirao malo pored gola, a dobar pokušaj imao je i Žerar Pike ali je golman gostiju Huan karlos odbranio njegov udarac.

Ipak, u osmom minutu nastavka, Suarez postiže svoj prvi gol u španskom prvenstvu i duplira prednost dsvog tima. Na 3:0 povisio je Pike u 80. minutu, a u posljednjih 10 minuta meča, Barselona se nije zaustavila.

Ni danas se nije moglo bez golova najveće zvijezde katalonskog tima, Lionela Mesija, koji je mrežu zatresao u 82. minutu, a potom u 90. postavio konačnih 5:0.

Barselona ima 38 bodova i utakmicu više od Reala koji ima 39 bodova. Kordoba ostaje pretposljednja sa 11 bodova i samo jednom pobjedom u 16 utakmica.

Primera, 16. kolo:

Petak:

Selta - Almerija 0:1 (0:1)
(Hemed 17)

Subota:

Barselona - Kordoba 5:0 (1:0)
(Pedro 2, Suarez 53, Pike 80, Mesi 82)

18:00 Levante - Real Sosijedad
20:00 Eibar - Valensija
22:00 Rajo Valjekano - Espanjol

Nedjelja:

12:00 Viljareal - La Korunja
17:00 Granada - Hetafe
19:00 Elče - Malaga
21:00 Atletik Bilbao - Atletiko Madrid

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније