Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

20. 12. 2014. 22:52   >>  22:58

DERBI BEZ GOLOVA

Mreže mirovale na "Olimpiku"

Derbi 16. kola italijanske Serije A na "Olimpiku", između Rome i Milana, završen je bez golova.

Prvi je zaprijetio Milan, već u drugom minutu preko Honde, ali je njegov udarac zaustavio Morgan De Sanktis. Golman Rome ponovo se istakao već u sljedećem napadu gopstiju kada je odbranio udarac Polija.

Roma je na svoju prvu priliku čekala do 22. minutu, kada je probao Florenci, a nedugo zatim i kapiten "vučice" Frančesko Toti je šutirao, ali Dijego Lpez je bio odlično postavljen.

Do karaj poluvremena, Roma je imala inicijativu. Lopez je spašavao "roso-nere" u 30. minutu kada se odbranio šut Žervinja, a domaći su tražili i jedanaesterac zbog igranja rukom De Jonga, međutim sudija nije pokazao na bijelu tačku.

Posljednje uzbuđenje u prvom dijelu igre viđeno je pred golom Rome, Mekses je probao glavom ali je De Sanktis još jednom bio na mjestu, pa se rezultat nije mijenjao.

Ni nastavak nije donio golove. Po izlasku iz svlačionice ponovo su prvu priliku imali fudbaleri Milana. U šansi se našao Žeremi Menez, ali je i tog puta De Sanktis ostao nesavladan, kao i šest minuta kasnije kada je šutirao Đakomo Bonaventura.

Posljednjih 20 minuta meča Milan je igrao sa igračem manje, pošto je Pablo Armero zaradio drugi žuti karton. Roma nije uspjela da iskoristi brojačanu prednost, iako je Žervinjo imao fantastičnu priliku u 92. minutu, da svoj tim ponovo dovede na dva boda zaostatka od vodećeg Juventusa.

Ranije danas, Sasuolo je ugosti Ćezenu, a meč je završen bez pobjednika 1:1. Prvo poluvrijeme i dobrad dio drugog proteklo je bez većih uzbuđenja, mreže su mirovale sve do 76. minuta, kada je domaće u vođstvo doveo Simone Zaza sa bijele tačke. Gosti su do boda došli u četvrtom minut sudijske nadnoknade, a mrežu Sasuola zatresao je Ze Eduardo.

Serija A, 16. kolo:

Četvrtak:

Kaljari - Juventus 1:3 (0:2)
(Rosetini 65 - Tevez 3, Vidal 15, Ljorente 50)
Napoli - Parma 2:0 (2:0)
(Zapata 19, Mertens 30pen)

Subota:

Sasuolo - Ćezena 1:1 (0:0)
(Zaza 76 - Ze Eduardo 94)
Roma - Milan 0:0

Nedelja:
12:30 Verona - Kjevo
15:00 Atalanta - Palermo
15:00 Fjorentina - Empoli
15:00 Sampdorija - Udineze
15:00 Torino - Đenova
20:45 Inter - Lacio

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније