Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

04. 04. 2013. 10:55 >> 10:59

LIGA EVROPE

Totenhem sanja trofej, iskušenje za Lacio na Bosforu

I drugo evropsko takmičenje, Liga Evrope, ulazi u završnu fazu. Ono što daje posebnu draž takmičenju je što je među osam najboljih aktuelni prvak Evrope Čelzi, a tu su i Totenhem, uvijek opasni Lacio, neugodni Rubin, koji je izbacio Atletiko Madrid. Sve to je garant uzbudljivih mečeva i velike neizvjesnosti.

Fudbaleri Totenhema  igraju na "Vajt Hart Lejnu" protiv Bazela, koji je iznenadio sve plasamnom u četvrfinale. "Sanjamo o osvajanju trofeja ove sezone, pa smo koncentrisani na takmičenje u Ligi Evrope. Moramo da imamo svjež tim i mogućnost da rotiramo naše kvalitetne igrače", rekao je Viljaš Boaš, a prenijeli su britanski mediji.

Totenhem se ujedno bori za četvrto mjesto u Premijer ligi, ali Boaš kaže da to neće uticati na meč sa Švajcarcima. "Sada smo u četvrtfinalu Lige Evrope i u utakmicu ulazimo kao i u svaku drugu, potpuno ozbiljno, iako smo svjesni da plasman u domaćoj ligi odredjuje uspjeh u sezoni", dodao je portugalski menadžer.

Lacio ide na noge Fenerbahčeu, gdje ga čeka motivisani domaćin, željan evropske slave. Vladimir Petković, trener Lacija smatra da njegov tim neće izgubiti u Istanbulu. "Nebeskoplavi" su jedini tim koji je neporažen u ovogodišnjoj Ligi Evrope. "Oni su dostojan protivnik veoma poznat u evropskim takmičenjima. Moramo biti izuzetno fizički jaki kako bi uspjeli da im pariramo", rekao je Petković.

Trener Lacija kaže da neće odmarati igrače, iako im za vikend slijedi gradski derbi sa Romom. "U petak će misliti na Romu, ali ne i prije toga. Svi igrači su u konkurenciji za meč, ali ja biram tim. Fenerbahče ima dvije prednosti. Prva je pubika, a druga je ta što su i oni navikli da igraju bez prisustva navijača. U svakom slučaju sami smo protiv svih ali to ne treba da nas udalji od cilja. Želimo u polufinale ovog takmičenja", istakao je Petković.

Čelzi osokoljen pobjedom nad Mančesterom i plasmanom u polufinale FA Kupa, dočekuje Rubin. Trener "plavaca" Rafael Benites izmijeniće tim u odnosu na tu utakmicu. Defanzivac Ešli Kol će zbog povrede tetive sa terena odsustvovati oko dvije sedmice, dok je nastup Gerija Kejhila neizvjestan zbog povrede koljena. U ekipu bi trebalo da se vrate Džon Teri i Fernando Tores.

Dobar fudbal bi trebalo da bude vidjen i u Lisabonu, gdje Benfika dočekuje Njukasl. Portugalci imaju kvalitet i za finale, igraju napadčki, bez obzira na rezultat, dok će Njukasl biti rasterećen, jer je mislima više u Premijer ligi, nego u Evropi. Ipak, to ne znači da će u Lisabon doći sa "bijelom" zastavom.

Svi mečevi počinju u 21.05.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније