Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

26. 01. 2015. 23:10 >> 23:40

POKRENUTA ISTRAGA

FIFA i Realu zabranjuje transfere?

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je zvanično istragu protiv Real Madrida, zbog transfera dva maloljetna igrača.

Zbog neregularnosti u dovođenju mladih fudbalera, FIFA je prošle godine izrekla kaznu drugom španskom velikanu, Barseloni, koja dva naredna prelazna roka ne može dovoditi nove igrače.

Sada je krovna kuća fudbala pokrenula istragu protiv Reala. Sporni su transferi dva 12-godišnjaka iz Venecuele, koji su u Real stigli 2012, odnosno 2014. godine.

Ti mladići su, baš kao i norveški vunderkid Martin Odegard, koji je nedavno stigao u Real, završili na "Santjago Bernabeuu", iako su bili povezivani s brojnim evropskim klubovima.

Real je dobio rok od mjesec dana da prikupi potrebnu dokumentaciju, kako bi dokazao da nije prekršio član 14 zakona koji dopušta transfer fudbalera izvan Evropske unije mlađim od 18 godina isključivo u slučaju da i roditelji dođu.

Ukoliko Real ne dokaže nevinost, FIFA bi mogla da kazni "Kraljeve" i sa godinu dana, pa i više, zabrane dovođenja igrača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније