Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

17. 02. 2015. 17:35 >> 17:30

SJUTRA PROTIV REALA

Di Mateo: Izvukli smo pouke

Trener fudbalera Šalkea Roberto Di Mateo rekao je uoči utakmice sa Real Madridom da je njegova ekipa izvukla mnogo pouka iz prošlogodišnjeg ubjedljivog poraza od tog španskog kluba u Ligi šampiona.

Fudbaleri Šalkea igraju sjutra od 20.45 u Gelzenkirhenu protiv Real Madrida, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona. Ekipe su i prošle godine igrale u toj fazi, a Real je pobijedio ukupnim rezultatom 9:2.

"Naučili smo mnogo iz prošlogodišnjeg poraza od Reala. Ali, mnogo smo napredovali, sada smo drugačiji tim", rekao je Di Mateo, koji je 2012. godine sa Čelsijem osvojio Ligu šampiona.

Real je prošle sezone u Gelzenkirhenu pobijedio sa 6:1, a kasnije je osvojio 10. titulu evropskog prvaka i ove godine će pokušati da postane prva ekipa koja je odbranila trofej u najelitnijem evropskom takmičenju.

Tokom zimskog prelaznog roka u Šalke je na pozajmicu iz Mančester sitija došao srpski reprezentativac Matija Nastasić i konkurisaće za mjesto u timu, a Di Mateo zbog povreda neće moći da računa na Julijana Drakslera, Leona Gorecku i Džefersona Farfana.

Šalke je četvrti na bundesligaškoj tabeli, a u posljednjim prvenstvenim utakmicama imao je problema u napadu, pošto je napadč Klas Jan Huntelar bio suspendovan. Očekuje se da će Holanđanin biti u timu za sjutrašnju utakmicu. On je prošle godine bio jedini strijelac za Šalke u porazu protiv Reala.

Fudbaler Šalkea Sidni Sam rekao je da njegova ekipa mora dobro da igra u odbrani ako želi da ostvari dobar rezultat protiv Reala.

"U njihovoj ekipi je mnogo provoklasnih igrača kao što su Kristijano Ronaldo, Garet Bejl, Karim Benzema i ostali. Ako se budemo dobro i čvrsto branili otežaćemo posao svakoj ekipi. Imamo dobre igrače, siguran sam da ćemo imati šanse", rekao je on.

"Ovo je nova sezona, nova situacija. Mislim da smo sada mnogo stabilniji nego prošle godine. Naši navijači vjeruju u nas, mi imamo samopouzdanja i to su ključne stvari ako želimo da ostvarimo uspijeh protiv Reala", dodao je Sam.

Šalke u utakmicu ulazi poslije prvenstvenog poraza od Ajntrahta od 0:1, dok je Real sa 2:0 pobijedio Deportivo.

Najbolji strijelac Reala Kristijano Ronaldo je u maloj krizi pošto nije postigao gol u posljednje tri utakmice, što je prvi put od februara 2011. godine. On je postigao četiri gola u posljednjih 10 utakmica, a u prvih 11 prvenstvenih mečeva postigao je 17 golova.

U ekipi evropskog šampiona zbog povreda neće biti Hamesa Rodrigesa, Luke Modrića, Serhija Ramosa i Fabija Koentraoa, dok bi u tim trebalo da se vrati Pepe.

Fudbaler Reala Toni Kros, koji je svojevremeno igrao za Bajern iz Minhena, rekao je da njegova ekipa ne smije da potcijeni Šalke.

"Šalke igra uspješno u Bundesligi i dolaskom novog trenera počeli su da igraju čvrsto u odbrani. Imamo mnogo povrijeđenih igrača i čeka nas veliki izazov, ali naš cilj je da se plasiramo u četvrtfinale", rekao je Kros.

"Ove sezone pet ili šest ekipa mozze da osvoji Ligu ssampiona i mi smo među njima. Pokušaćemo da odbranimo titulu, ali biće teško, igra se nokaut faza. Šalke je dobro organizovana ekipa, izvukli su bod u Minhenu i jaki su u odbrani", dodao je Kros.

Real je pobijedio u sedam od posljednjih devet utakmica na gostovanjima u Ligi šampiona.

(Beta)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније