Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

07. 04. 2013. 19:10   >>  19:10

PREMIJER LIGA

Remi Totenhema, preokret Čelzija

Totenhem je napravio još jedan korak unazad u borbi za Ligu šampiona. "Sparsi" su još i dobro prošli, jer su gubili do tri minuta prije kraja. Čelzi je preokretom u drugom poluvremenu slomio otpor Sanderlenda i pokvario debi Di Kanija.

 

Domaći su poveli već u prvom minutu preko Adebajora. Međutim, "karamele" su izjednačili 15 minuta kasnije, preko Jagilke. Miraljas je donio potpuni preokret, a Sigurdson je u 87. minutu vratio stvari u egal. Islanđanin je odlično reagovao nakon stative Adebajora i "otpadak" smjestio u mrežu.  Ipak, ovaj bod domaćima, malo znači u borbi za Ligu šampiona.

Čelzi je nakon uspjeha u Evropi, pobijedio i u domaćem prvenstvu. Na "Stamford Bridžu" je pao Sanderlend, iako je prvi poveo. U 45. minutu, poslije kornera sa desne strane, Aspukuleta je nespretno reagovao i loptu ispred svog golmana poslao pod prečku. Samo dva minuta kasnije Kilgalon je uzvratio na veoma sličan način. Prilikom pokušaja Oskara, lopta je u petu zakačila defanzivca gostiju i završila u desnom donjem uglu - 1:1.

Trijumf "plavcima" doneo je Branislav Ivanović u 55. minutu. David Luiz je šutirao sa nekih 25 metara, a lopta je na putu ka golu pogodila srpskog reprezentativca u kanznenom prostoru, promijenila pravac i odsjela u mrežu.

Njukasl je golom u posljednjim trenucima stigao do pobjede nad Fulamom. Junak je po običaju bio Papis Sise, za ogromna tri boda "svraka" u borbi za opstanak.

Vest Hem je odolio na "Enfildu" protiv Liverpula i udaljio domaćina od borbe za Evropu. Golmani su bili u prvom planu, Jaskelainen je odbranio nekoliko zicera domaćim fudbalerima, a da gosti ne kazne prmašaje Suareza i drugova, pobrinuo se Reina, pa je ostalo 0:0.

Kvins Par Rendžers je i definitivno otpisan. "Rendžeri" su i sa igračem manje bili na korak da pobijede Vigan. Loik Remi, je savladao Al Habsija pet minuta prije kraja, ali je domaće šokirao Melouni pogotkom u trećem minutu sudijske nadoknade.

Rezultati i strijelci:

Liverpul - Vest hem 0:0

Totenhem - Everton 2:2 (1:1)

(Adebajor 1, Sigurdson 87 - Jagelka 15, Miraljas 53)

Čelsi - Sanderlend 2:1 (0:1)

(Kilgalon 47ag, Ivanović 55 - Azpilikueta 45ag)

Njukasl - Fulam 1:0 (0:0)

(Sise 90+3)

KPR - Vigan 1:0 (0:0)

(Remi 85. - Melouni 93.)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније