Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

26. 02. 2015. 21:12 >> 22:00

BEŠIKTAŠU PENAL-RULET

"Viola" izbacila Totenhem, Sevilja slavila u Njemačkoj

Fiorentina, Sevilja, Dinamo Moskva, Zenit, Viljareal, Ajaks, Inter, i Dinamo Kijev prošli su u osminu finala Lige Evrope. Bešikaš nakon penal-ruleta prošao Liverpul 1:0 (nakon jedanaesteraca 5:4). Tragičar meča bio je Dejan Lovren koji je promašio u petoj seriji.

Fiorentina je u drugom poluvremenu slomila Totenhem sa 2:0. “Spasrsima” su presudili Gomez i sve bolji Salah. Stefan Savić je odigrao svih 90. minuta.

Sevilja je u fenomenalnom meču slavila 3:2 u Menhengladbahu. Tim iz Njemačke je dva puta stizaso prednost branioca trofeja, a pobjedu gostima donio je Vitolo dvojim drugim golom deset minuta prije kraja.

Staridž i Sahan su propustili dobre prilike u prvom dijelu igre, a kazna je stigla u 72. minutu. Bila je to odlična akcija Bešiktaša, Demba Ba je petom proigrao Arslana, koji je iz prve, šutirao sa ivice šesnaesterca 1:0.

U 92. minutu Demba Ba je promašio kolosalnu priliku da riješi meč prije produžetaka - Senegalac je sa pet metara pogodio prečku!

Bešiktaš je i u dodatnih 30 minuta bio bolji, Minjole je spasio "redse", tako da su penali odlučili pobjednika.

Demba Ba, Tore, Kavlak, Hačison i Arslan su pogodili za Bešiktaš,a Lambert, Lalana, Čan i Alen za Liverpul. Lovren je u petoj seriji prebacio prečku, pa je Bešiktaš na kraju prošao u osminu finala.

 Tandem Viljareala Dos Santos-Vijeto uništio je Salcburg 3:1 u gostima i tako potvrdili prolaz “žute podmornice”.

Fredi Guarin je srušio Seltik u finišu i potvrdio plasman Intera.

Ajaks je za 45 minuta završio posao na gostovanju Legiji 3:0 u Varšavi. Blistao je Poljak Milik sa dva gola. Dinamo Kijev je slavio 3:1 protiv Gengama i nadoknadio poraz iz prvog meča 2:1.

Meč je ostao u sjenici prekida u 77. minutu, kada su domaći navijači probili ogradu i ušli na atletsku stazu. Srećom, fanovi su poslušali golmana domaćih Šovkovskog da se vrate na tribine, pa je meč privede kraju.

Dinamo Moskva je nakon 0:0 u Briselu, gubio od Anderlehta (pogodio Aleksandra Mitrovića), ali su u drugom poluvremenu Kozlov, Jusupov i Kuranji preokrenuli i donijeli Rusima prolaz među 16 najboljih.

Zenit je kod kuće razbio PSV 3:0. Dva gola postigao je Rondon,a uspisao se i Hulk.

Liga Evrope 1/16 finala, revanš mečevi:

Bešiktaš – Liverpul 1:0 (0:1) prošao Bešiktaš na penale
Arslan 73

Dinamo Moskva – Anderleht 3:1 (prvi meč 0:0)
Kozlov 47, Jusupov 64, Kuranji 90+5 – Mitrović 29

Zenit – PSV 3:0 (1:0)
Rondon 29, Hulk 48, 67

Borusija Mehengladbah – Sevilja 2:3 (0:1)
Džaka 19, Azar 30 – Baka 8, Vitolo 26, 79

Dinamo Kijev – Gengam 3:1 (1:2)
Teodorčik 31, Bujalski 46, Husev 75p – Mandanda 68

Legija – Ajaks 0:3 (0:1)
Milik 11, 43, Vergever 13

Salcburg – Viljareal 1:3 (1:2)
Đuričin 19 – Vijeto 33, 76, Dos Santos 79

Fiorentina – Totenhem Hotspur 2:0 (1:1)
Gomes 54, Salah 71

Inter – Seltik 1:0 (3:3)
Guarin 88

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније