Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

28. 02. 2015. 15:58 >> 19:14

PETROVAC SLAVIO POD GORICOM

Rudar siguran, Mladost i Sutjeska remizirali

Rudar je opravdao ulogu favorita i rutinski savladao Berane 3:0, a razlog više za zadovoljstvo Pljevljaka je taj što su konkurenti za titulu remizirali - Mladost u Golubovcima 1:1, a Sutjeska u Kotoru 1:1. Pljevljaci sada imaju četiri boda više od "romantičara, a sedam od Nikšićana. Petrovac je slavio pod Goricom golom Kneževića u 90. minutu!

Rudar je lako izašao na kraj sa Beranama.  Nakon prvih 45 minuta bilo je 2:0. Pljevljaci su poveli golom Igora Ivanovića u 23. minuta, nakon centaršuta Japanca Kata, a tri minuta kasnije prednost je udvostručio Jovović.

Konačnih 3:0 postavio je novajlija Vujačić u 73. minutu.

Šampion je ispustio pobjedu u Kotoru i dodatno zaostao u trci za titulu. Bokelj je izborio bod 1:1, a Sutjeska je povela golom Lukića u 45. minutu. Ipak, remi je potpisao Zlatičanin golom minut prije kraja.

Mladost je iščupala bod u Golubovcima. Zeta je vodila golom Kukuličića, a bod gostima donio je Đurišić pogotkom u 86. minutu.

Budućnost je propustila priliku da uhvati priključak sa Sutjeskom i "romantičarima". Petrovac je preživio dvije stative "plavih" (Ilinčić i Bakrač), a onda u 90. minutu zadao odlučujući udarac. Pobjedu je, baš kao u prošlom kolu, u Beranama donio Knežević u 90. minutu!

Grbalj i Lovćen su remizirali u Radanovićima 1:1. Domaći su poveli golom Pavlovića, a konačan rezultat postavio je Vujanović. Isti rezultat bio je i u duelu Mogrena i Mornara (meč igran na kampu FSCG). Barani su dugo vodili golom Kalezića (pogodio u 5. minutu), bod Budvanima donio je Japanac Inuma 15 minuta prije kraja.

Rezultati i strijelci:

Rudar-Berane 3:0

Ivanović 23', Jovović 26', Vujačić 73'

Grbalj-Lovćen 1:1

Pavlović 27' - Vujanović 37'

Mogren-Mornar 1:1

Inuma 75' - Kalezić 5'

Zeta-Mladost 1:1

Kukuličić 76' - Đurišić 86'

Bokelj-Sutjeska 1:1

Zlatičanin 88' - Lukić 45'

Budućnost-Petrovac 0:1

Knežević 90'

Tabela: Rudar 45, Mladost 41, Sutjeska 38, Budućnost 36,Petrovac 30, Lovćen 29, Grbalj 27, Mornar 22, Zeta 18, Bokelj 17, Mogren 12, Berane 3.

Vujović na čelu liste strijelaca

Napadač Sutjeske Goran Vujović sa 12 postignutih golova najbolji je strjelac Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.

Gol manje postigao je Admir Adrović, Petar Orlandić i Luka Rotković postigli su po devet, Stevan Kovačević i Ivan Knežević bili su strijelci osam pogodaka.

Po jednom manje u listu strijelaca upisali su se Bogdan Milić i Žarko Grbović, dok je Darko Nikač šest puta zatresao protivničku mrežu.

Po pet golova postigli Ivan Jablan (Grbalj), Japanac Kohei Kato, Igor Ivanović, Nedeljko Vlahović (Rudar), Benjamin Kacić (Petrovac), Miloš Đalac iz Mladosti i Draško Božović koji je iz Lovćena u proljećnom dijelu šampioata prešao u Sutjesku.

Po četiri puta u listu strijelaca upisali su se Vladimir Jovović (Sutjeska), Marko Šćepanović i Miroje Jovanović (Mladost), Aleksandar Vujačić (Budućnost), Goran Burzanović (Zeta), Danilo Tomić (Petrovac), Luka Maraš (Bokelj), Vule Vujačić (Mogren, Rudar) i Luka Vujanović (Lovćen).

Po tri gola postigli su Marko Đurović i Milan Vušurović (Lovćen), Fukui Masato (Sutjeska), Aleksandar Šćekić i Miloš Nikezić (Bokelj), Nebojša Đalović (Berane) i Branislav Janković (Grbalj).

Radio Crne Gore, povodom jubileja 70 godina postojanja, pokrenuo je akciju trofej za najboljeg strijelca u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Prvi trofej u sezoni 2013/14 dobio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti.

(rtcg.me, Mina)

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније