Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

08. 04. 2013. 22:50 >> 22:51

SERIA A

Bez pobjednika u rimskom derbiju

"Derbi dela Kapitale" , koji se po prvi put igrao ponedjeljkom, završen je bez pobjednika 1:1.

Početak derbija pripao je Romi, koja je žestoko krenula ka golu Lacija, a dobre prilike propustili su Toti i Lamela. "Nebesko-plavi" su bili konkretniji u svojim šansama, tako da su u 16. minutu došli u prednost golom Ernaneša.

Brazilac je, nakon kontre, sjajnim udarcem sa 25 metara savladao Stekelenburga. S tim rezultatom otišlo se na pauzu, jer igrači "vučice" nijesu imali rješenja za sredinu i odbranu protivnika. Jedino je Toti uspio da ugrozi gol Marketija, ali je golman Lacija uspio da odbrani njegov šut iz daljine.

Drugo poluvrijeme je odmah donijelo velika uzbuđenja. . Markinjos je bio nesmotren i igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, ali je Ernaneš, sa bijele tačke, poslao loptu pored gola i tako upropastio šansu da udvostruči prednost svoje ekipe.

Napadač Lacija je od junaka meča ubrzo postao tragičar. Nakon promašenog jedanaesterca, Ernaneš je napravio faul nad Miralemom Pjanićem u svom šesnaestercu, tako da je dosuđen još jedan pena, ali sada za ekipu Rome.

Kapiten Toti bio je nepogrješiv, a nakon izjednačenja pojačala se ofanziva na gol Lacija. Biava je olakšao posao Romi, zaradivši drugi žuti karton zbog čega je morao u svlačionicu.

Roma, do kraja utakmice, nije iskoristila brojčanu prednost na terenu, možda i zbog povrede De Rosija, koji je morao da napusti igru.

Na semaforu stadiona Olimpiko ostalo je 1:1, tako da oba tima nijesu uspjela da iskoriste jučerašnji kiks Intera.

Osvojeni bod Laciju je donio skok na tabeli, i sada se nalaze na petom mjestu sa 50 bodova, dok je Roma, sa tri boda manja, na sedmoj poziciji italijanskog šampionata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније