Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

24. 03. 2015. 19:30 >> 20:03
12

NEMA VEĆIH NEPOZNANICA

"Sokoli" kompletni trenirali pod Goricom

U kompletnom sastavu crnogorski fudbaleri istrčali su na gradski stadion pod Goricom, gdje će u petak veče ugostiti Rusiju u kvalifikacijama za EURO 2016. godine. Hrabri "sokoli" odradili su i treći trening, ovaj put po kiši, ali po vrhunskoj travnatoj podlozi.

Svoja mišljenja o narednom rivalu danas su iznijeli pomoćni trener Anto Drobnjak i vezista Marko Bakić.

U ruskoj selekciji su tri igrača, koja dolaze iz tima koji je posljednji u domaćem šampionatu.

"Njih vodi Kapelo, jedan veliki stručnjak koji sigurno bez razloga nije pozvao ta tri igrača. Stručni štab naše reprezentacije je skenirao Rusiju, tako da smo upoznati sa svim igračima. Za nas tu nema iznenađenja, mi smo tu da prenesemo igračima ono što smo radili i vidjeli posljednja dva mjeseca. One tri posljednje utakmice što su igrali to je kostur ekipe. Eventualno će promijeniti dva igrača zbog povreda. Rusija nije ekipa pojedinaca, to je ekipa koja jako dobro trči, koja se jako dobro kreće. Mislim da su trebali da dobiju i Austriju i Švedsku", kazao je Drobnjak.

On je ponovio da nije kraj ako se ne dobije Rusija, ali da se šanse za prolaz znatno umanjuju.

"Kraj nije, ali se šanse mnogo umanjuju. U našoj grupi je već bilo kikseva. Mi smo kiksali, Rusi su kiksali protiv Moldavije. Između nas je dosta neriješenih rezultata, neće biti kraj ako ne dobijemo, ali će šanse biti mnogo manje. I jedna i druga ekipa žele pobjedu. Mi ne možemo da prijetimo Rusiji jer su oni fudbalska velesila, a i Rusija ima 280 miliona stanovnika... Ali, tu smo da damo sve od sebe, da igrači izađu i daju svoj maksimum. Pošteno je nadati se, al uz dobru igru zašto ne očekivati dobar rezultat", poručio je Drobnjak.

Sigurno da će naši fudbaleri imati veliku podršku sa tribina, koja je znala da bude presudna u nekim momentima.

"Dobri rezultati i dobre igre naše reprezentacije, daju za pravo narodu i publici da očekuju od nas pobjede. Sem duela sa Ukrajinom i Modlavijom, sve ostale utakmice u Podgorici mislim da smo odigrali dobro, da smo bili bolji od svojih rivala. Uz dobro zalaganje igrače i uz sve ono što im selektor kaže, možemo da očekujemo dobar rezultat. Ne bih da se bavim prognozom, šanse su nam podjednake. Imamo kvaliteta, što individualno, što kolektivno... Imali smo taj peh povredom Savića, jednog od naših glavnih igrača, ali i za njega imamo zamjenu", kazao je Drobnjak.

Rusima je nedavno počelo prvenstvo, možda na fizičkom planu i možemo da im pariramo.

"Rusi se spremaju dobro, po dva mjeseca provode po Antaliji sa svojim klubovima. Međutim, sve je to druga priča kad je reprezentacija u pitanju. Oni su sigurno fizički izuzetno spremna reprezentacija. Naši igrači, skoro svi, igraju po svojim klubovima. Mislim da ne treba da se upuštamo u preveliku trku sa njima, oni su inače poznati kao ekipa koja puno trči, što je odlika i njihovih klubova. Naša prednost je domaći teren, sjajna publika koja će nas nositi svih 90 minuta. Takođe, borbenost i zalaganje igrača, koji do sada nikada nijesu zakazali. To su neki faktori u koje se nadamo", naglasio je Drobnjak.

On je prokomentarisao i izostanak dva važna ruska igrača sredine terena, Šatova i Denisova, sa dva posljednja treninga...

"Po našim informacijama radili su samo u teretani. Međutim, oni na sredini imaju jako dobrih igrača koji se odlično kreću. Po meni, njihov najbolji igrač je Kokorin, koji se kreće između linija, sa strane. Nepredvidiv je i moramo posebnu pažnju obratiti na njega. Vidjećemo, da li će Kapelo početi meč sa jednim ili dva napadača, uglavnom, svaku završi sa dva", kazao je Drobnjak.

Velikih nepoznanica u našoj reprezentaciji nema, poručio je.

"Na nekim pozicijama imamo dupliranih igrača, ali i to ćemo u ova dva, tri dana da razriješimo. Otprilike znamo ko će istrčati u petak na teren pod Goricom. Ali, imamo još tri dana da izaberemo najbolji sastav u ovom trenutku za Rusiju", izjavio je Drobnjak.

Marko Bakić, koji u posljednje vrijeme igra redovno za italijansku Speciju u Seriji B, ističe da su očekivanja pred duel sa Rusima pozitivna.

"Kompletirali smo se, i već od jutros smo počeli ozbiljne pripreme za duel sa Rusijom. Očekujemo jako tešku utakmicu protiv tima koji po bodovima na tabeli nije pokazao svu svoju snagu. Svi znamo da su oni jako kvalitetni, sa ligom koja je mnogo jača od naše, ali to neće biti presudni faktor u petak veče. Svi smo spremni, svi smo zdravi i orni, i svi jedva čekamo petak veče, i da konačno i mi pokažemo ono što znamo", kazao je Bakić.

Istakao je da ovo nije meč biti il' ne biti.

"Ova utakmica može puno da znači u pozitivnom smislu. Pobjeda bi vratila stvari na našu vodenicu, donijela bi nam veće mogućnosti u daljim kvalifikacijama. I u slučaju da primimo gol, ne smijemo da padnemo, jer smo u kvalifikacijama pokazali da znamo da sustignemo minus, ali i da preokrenemo rezultat", istakao je Bakić koji se osvrnuo i na svoju formu.

"Ja sam uvijek spreman, a ove godine sam i spremniji sigurno. Imam dosta utakmica u nogama. Igram u veznom redu u svom klubu u formaciji 4-4-2, i mislim da sam zbog toga znatno spremniji nego u prošlosti. Bez obzira bio na terenu 90 minuta ili minut, ili na tribinama, ja ću uvijek dati srce za ovaj dres", poručio je Bakić.

Sjutrašnji trening naša reprezentacija odradiće u istom terminu od 18 sati.

(Analitika)

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније