Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

26. 03. 2015. 10:02 >> 09:56
5

GROF OCIJENIO

Rusi blagi favoriti

Trener Lokomotive iz Moskve Miodrag Božović Grof glavna je fudbalska spona između Rusije i Crne Gore. Vodeći brojne ruske klubove trenirao je pola reprezentacije Rusije, a Rusi su preko njega bolje upoznali i fudbalsku Crnu Goru. Grof će sjutra veče iz svog doma u Moskvi gledati okršaj između dvije fudbalske nacije kojima je najbliži...

 

"Dobio sam poziv da budem stručni konsultant na jednoj TV stanici za vrijeme prenosa, ali sam odbio, želim da se zavalim u fotelju i gledam", kaže Božović za Vijesti.

Rusi su blagi favoriti u utakmici koja je od krucijalnog značaja za oba tima, kaže nekadašnji trener Amkara, Moskve, Dinama iz Moskve i Rostova.

 Duel „hrabrih sokola” i „zbornaje komande” ima, međutim, mnogo propratnih elemenata.

"U Rusiji je veliko interesovanje za utakmicu, smatraju da im je ovo odlučujući meč i da moraju da pobijede. Sami su sebi nametnuli imperativ, a to u fudbalu često zna da bude mač sa dvije oštrice", tvrdi Božović.

Na pitanje da li će Fabio Kapelo dobiti otkaz ako izgubi u Podgorici, Božović je odgovorio:

"Ne znam, niko ne može da predvidi šta će se dešavati, ali po atmosferi koja vlada u fudbalskoj Rusiji, mislim da će za Kapela biti vrlo, vrlo opasno ako izgubi u Podgorici".

Rusi neće potcijeniti Crnu Goru, a izjavu napadača Rubina  Igora Portnjagina o Edinu Džeku kao našem „najboljem igraču” Božović je nazvao - lapsusom.

"Budite sigurni da su Rusi dobro upoznati sa kvalitetima Crne Gore. Znaju Vučinića, Jovetića, Bašu, Volkova... Znaju da ih čeka užarena atmosfera, znaju i da Crna Gora ima jednu od nasjlabijih liga u Evropi, ali isto tako znaju da to nije mjerilo jer većina fudbalera igra u inostranstvu", ističe naš stručnjak.

Najveća snaga „zbornaje” je odbrana, tvrdi trener Lokomotive.

"Ignjaševič i Berezucki komanduju, a iza njih golman Akinfejev. To je trojka iz CSKA koja maltene 15 godina igra zajedno".

Božović kaže da može da zamisli scenario kako Crna Gora, sjutra veče oko 22.30, slavi pobjedu protiv velike Rusije.

"U fudbalu, u jednom meču, za 90 minuta, sve može da se dogodi, posebno u kvalifikacijama, gdje nema izrazitog favorita. Rusi jesu favoriti, ali blagi favoriti. Snaga Crne Gore je jak kolektiv, koji je uvijek bio snaga, uz atmosferu sa tribina i individualni kvalitet napadača. Vidim da se Vučinić raspucao u Emiratima, nije lako davati golove o kakvoj god ligi se radilo, vjerujem da je u golgeterskoj formi",zaključuje Božović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније