Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

26. 03. 2015. 17:45 >> 17:50
4

POZVALI NA FER NAVIJANJE

FSCG preduzeo sve bezbjednosne mjere

Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) preduzeo je sve neophodne mjere kako bi sjutrašnja utakmica između Crne Gore i Rusije protekla u najboljem redu, kazao je predsjednik Komisije za bezbjednost i sigurnost na fudbalskim takmičenjima Dragoljub Sekulić. On je rekao da su do sada striktno ispoštovane sve odredbe iz zakona o javnom okupljanju, sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim manifestacijama, kao i sve propozicije i preporuke UEFA i FIFA. Sekulić je precizirao da su pripreme počele prije 45 dana.

"Kontinuirano su, na sastancima sa predstavnicima Uprave policije i zaštitarskom službom, vršene pripreme kako bi ograičenja koja ima stadion pod Goricom bila prevaziđena i meč sa bezbjedonosnog aspekta protekao bez većih problema. Utakmica je proglašena utakmicom viskog rizika, posebno ako se ima u vidu da dolazi veći broj ruskih navijača", rekao je Sekulić.

On je rekao da je Ruska federacija trebovala 1100 karata, 300 prve i 800 druge kategorije.

Sekulić je pozvao crnogorske navijače na fer i korektno navijanje, navodeći da moraju zaboraviti na unošenje i upotrebu pirotehničkih sredstava, ubacivanje rolni papita, sitnog novca i upaljača.

“Sa predstavnicima svih navijačkih grupa organizovali smo više sastanake i tražili od njih da spriječe eventualne pokušaje nesportskog navijanja i ponašanja. Tražili smo da zaborave na sve klupske animozitete, jer je uspjeh nacionalnog tima iznad svih klupskih interesa”, rekao je Sekulić

On je saopštio da će kapije stadiona pod Goricom biti otvorene u 18 sati i 45minuta.

“U funkciji obezbjeđenja utakmice biće angažovano više od 200 pripadnika zaštitarske službe i dovoljan broj pripadnika crnogorske policije. Ulazi na stadion i kompletne tribune biće pod video nadzorom", rekao je Sekulić.

On je apelovao na navijače da samo sportskim navijanjem i uzdržavanjem od bilo kojih nedozvoljenih radnji budu 12. igrač reprezentacije.

Rukovodilac Centra bezbjednosti Podgorica, Vojislav Dragović, kazao je da su preduzete sve neophodne mjere kako uoči, tokom i nakon utakmice ne bi bio narušen javni red i mir.

"Angažovan je značajan broj policije, koji će obezbjeđivati utakmicu ispred stadiona, na sportskom objektu, ali i u širem i bližem dijelu gradskog jezgra", rekao je Dragović.

On je apelovao na gledaoce da na vrijeme dođu na stadion.

Predstavnik firme za obezbjeđenje Sekjuriti gard Popović, Igor Popović, najavio je da navijači na stadion neće moći da unesu pirotehnička sredstva i zastave sa tvrdom drškom.

"Molimo građane da se uzdrže od unošenja hrane i pića u plastičnim i staklenim ambalažama, jer neće biti dozvoljen unos. Neće biti dozvoljen unos upaljača, hemijskih olovaka, sitnih predmeta, ", rekao je Popović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније