Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Anadolija, Mina ]

27. 03. 2015. 08:18 >> 08:12
12

PROTIV RUSIJE

"Sokolovi" biju odlučujuću bitku

Fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće večeras u Podgorici protiv Rusije utakmicu G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

 

Obje selekcije u dosadašnjem dijelu kvalifikacija ostvarile su po pobjedu i poraz i dva remijai osvojile po pet bodova.

Crna Gora je pred svojim navijačima savladala Moldaviju 2:0 i igrala neriješeno sa Švedskom 1:1, dok je u gostima igrala sa Lihtenštajnom 0:0 i izgubila od Austrije 1:0.

Rusija je jedini trijumf ostvarila protiv Lihtenštajna (4:0), igrala je neriješeno sa Moldavijom (1:1) i Švedskom (1:1), a poraz je doživjela od Austije (1:0).

 Utakmica na stadionu pod Goricom počeće u 20 sati i 45 minuta, a prenos možete pratiti na TVCG 1.

 U G grupi, Lihtenštajn će ugostiti Austriju, a Moldavija selekciju Švedske.

Selektor Rusije, Fabio Kapelo, rekao je da za njegov tim utakmica sa Crnom Gorom važna, ali ne i presudna.

Kapelo je kazao da je Crna Gora nezgodna reprezentacija kada igra na domaćem terenu i teško ju je pobijediti.

Naš selektor, Branko Brnović je rekao da očekuje težak meč protiv Rusije, ali da ipak, vjeruje da Crna Gora može do tri boda.

"Rusija ima mnogo dobre igrače. Međutim, sigurno je da ima i svojih slabih strana koje smo mi primijetili i pokušaćemo da ih iskoristimo. Sigurno je da nas čeka teška utakmica, protiv jake ekipe, koja je fizički dobro pripremljena, sa selektorom Kapelom, koji zna da igra na rezultat. Naravno, mi imamo prava da vjerujemo u dobar rezultat, da možemo osvojiti tri boda", kazao je Brnović.

Igrač od koga se očekuje da Crnu Goru vodi do pobjede je kapiten Mirko Vučinić. Ipak, on smatra da samo timska igra može donijeti pozitivan rezultat.

"Najvažnije da se dobije utakmica, a to da li ću ja dati gol, to je manje bitno. Reprezentaciju ne čine jedan ili dva igrača. Možete imati najboljeg igrača na svijetu, ali ako ostali ne pružaju pomoć, ni ovaj najbolji ne može sam ništa uraditi. Najbitnije je da na teren izađemo kao tim i da se zaborave imena i da ginemo jedan za drugog", kazao je kapiten Vučinić.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније