Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

27. 03. 2015. 23:20   >>  28. 03. 2015. 00:02 150

NOĆ SRAMOTE

Meč završen prekidom!

Meč između Crne Gore i Rusije prekinut je u 67. minutu, pri rezultatu 0:0, nakon jednog u nizu incidenata, koji se dogodio na večerašnjem meču. Sve je počelo u 1. minutu, kada je golman Rusije Igor Akinfejev pogođen bakljom u glavu. Prekid je trajao 35 minuta, ali to izgleda nije bilo dovoljno upozorenje, pa je u 67. minutu Kombarov pogođen sa zapadne tribine, a uz to su navijači koristili pirotehnička sredstva, nakon čega je sudija Ajtekin definitivno prekinuo meč.

Sve je počelo, kada je golman Rusije Akinfejev pogođen bakljom u glavu! Igrači su izašli sa terena, sudija Ajtekin je prekinuo meč. Akinfejev je prebačen u Klinički centar, u svjesnom stanju.

Odmah nakon incidenta, vođa navijača Crne Gore se izvinio putem razglasa i istakao da je huligan indentifikovan. Predsjednik UEFA Mišel Platini donio je odluku da se meč nastavi, prenijela je agencija Tass.

Delegat meča telefonom je pozvao generalnog sekretara UEFA Đanija Infantina, koji je zatražio vrijeme za konsultacije sa Platinijem, da bi nakon pola sata obavijestio delegata utakmice, da je Mišel Platini donio odluku da se meč nastavi.

Prekid je trajao 35 minuta. Lodogin je zamijenio Akinfejeva. 

Što se samog meča tiče, Rusi su bili mnogo bolji u prvom dijelu, imali su jedan zicer i nekoliko dobrih prilika.

U prvih 20 minuta nije bilo šansi, a prvo uzbuđenje se desilo u 24. minutu kada je Džagoev šutirao sa skoro 30 metara, a Božović uz mnogo muke odbio loptu u korner.

U 33. minutu Kokorin je izašao sam ispred Poleksića, koji mu je ušao u šut, i krajnjim naporom odbranio, a lopta je pogodila spoljni dio mreže.

Minut kasnije je pokušao i Džagoev, ali je loše zahvatio loptu.

U posljednjem minutu Kokorin je šutirao nakon kornera, ali je Poleksić opet odbranio.

Crna Gora za 45 minuta nije stvorila ni jednu šansu.

Odmah na startu drugog dijela, rezervista Bakić (zamijenio Balića) je prekinuo loptu i uposlio Vučinića, bila je to situacija tri na dva, ali je kapiten dao prejaku loptu Jovetiću i šansa je propala...

U 61. minutu Jovetić je pokušao sa 25 metara, lopta je zakačila jednog od defanzivaca Rusije i otiščla tik iznad prečke.

U narednom napadu, zicer nad zicerima je propustio Kokorin. Sijevnula je kontra, Kokorin je pobjegao Zverotiću i šutirao iskosa sa desne strane iako je imao dva slobodna igrača, a Poleksić odlično odbranio.

U 65. minutu, sudija Ajtekin je dosudio penal prestrogo, starta Baše, koji je čisto odnio loptu! Ipak, Poleksić je fenomenalno odbranio penal Širokovu, a onda su opet uslijedili incidenti.   

Nekoliko upozorenja nije bilo dovoljno - jedan igrač Rusije u 67. minutu je pogođen sa tribina, nakon čega je došlo do koškanja igrača, a sudija Ajtekin je definitivno prekinuo meč! 

U G grupi, pobjede su ostvarili fudbaleri Austrije i Švedske.

Austrija je u Vaduzu savladala Lihtenštajn 5:0, dok je Švedska u Kišinjevu trijumfovala u duelu sa Moldavijom rezultatom 2:0.

Austrija je, nakon pet odigranih mečeva, prva na tabeli sa 13 bodova.

Švedska je druga sa devet, dok su po pet bodova osvojili Rusija i Crna Gora.

Crna Gora će u narednom kolu, 14. juna, biti gost Švedske.

Пратите нас на

Коментари150

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније