Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

28. 03. 2015. 17:49   >>  22:16 36

KRIO SE DO DANAS

Predao se navijač koji je bacio baklju

Navijač koji se sumnjiči da je na sinoćnjoj utakmici pod Goricom pogodio ruskog golmana Igora Akinfejeva bakljom u glavu predao se policiji i protiv njega će biti podnešena krivična prijava. Policija ga je identifikovala sinoć na osnovu video snimka, ali on se krio do danas poslijepodne.

Riječ je o Podgoričaninu Luki Lazareviću, potvrđeno je Portalu RTCG iz Uprave policije. Njegov otac jedan je od vođa navijača Budućnosti, “Varvara”. Televizija Crne Gore javlja da se Lazarović krio do danas do 17:45 sati, nakon što je napravio težak incident na stadionu pod Goricom.

"Građanin L.L. (25) iz Podgorice, kojeg su službenici Uprave policije od sinoć potraživali, pristupio je oko 17:45 sati u CB Podgorica sa braniocem i prijavio se da je bacio baklju koja je pogodila i povrijedila golmana", saopšteno je iz policije.

Naime, sumnja se da je L.L. u prvom minutu međunarodne fudbalske utakmice između reprezentacija Crne Gore i Ruske Federacije, koja se igrala na Gradskom stadionu u Podgorici, sa sjeverne tribine bacio pirotehničko sredstvo – tzv. baklju, koja je u predjelu zadnjeg dijela vrata pogodila golmana reprezentacije Ruske Federacije. Golmanu je ukazana medicinska pomoć i konstatovano je da je zadobio lake tjelesne povrede", piše u saopštenju.

Navodi se da će službenici CB Podgorica, u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici, protiv L.L. podnijeti krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

"Identifikacija L.L. je izvršena još sinoć, na osnovu video zapisa koji su sačinili službenici CB Podgorica, budući da su na osnovu člana 56f Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima snimali sinoćnji sportski događaj", ističu iz policije.

Uhapšene još dvije osobe, poznata još tri izgrednika

Iz Uprave policije je saopšteno da su, takođe, uhapšene još dvije osobe, zbog sumnje da su narušile javni red i mir prije i nakon utakmice. Uhapšeni su Podgoričani F.B. (24) i S.V. (32).

F.B. se tereti za dva prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru – drsko ponašanje i omalovažanje policijskih slubenika, počinjenih na Trgu Republike u Podgorici prije utakmice, dok je S.V. uhapšen zbog omalovažanja policijskih službenika, nakon utakmice u Bulevaru Ivana Crnojevića u Podgorici.

Osim toga, identfikovane su još tri osobe sa južne tribine koje su narušavale javni red i mir, a tužilac treba da donese odluku da li će oni biti uhapšeni.

"Službenici CB Podgorica su identifikovali tri lica koja su tokom utakmice na tribinama koristila pirotehnička sredstva – baklje. O ovome je obaviješten ZODT koji je naložio da mu se predmeti dostave na uvid, nakon čega će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji", saopšteno je iz policije.

Takođe, iz policije su kazali da CB Nikšić radi na identifikaciji lica sa teritorije Nikšića koja su učestvovala u izazivanju nereda na južnoj tribini tokom odigravanje utakmice.

Iz Uprave policije su poručili da se nastavljaju aktivnosti na identifikovanju ostalih lica koja su izazvala incidente ili učestovala u njima.

Organizator bio obavezan da spriječi unošenje nedozvoljenih predmeta

"Napominjemo da su policijski službenici prije, za vrijeme i nakon utakmice, dobro organizovanim aktivnostima, omogućili bezbjedan dolazak i odlazak navijača, te da su u više navrata spriječili narušavanja javnog reda i mira i incidente, među kojima pokušaj paljenja jedne zastave u centru grada", piše u saopštenju.

Uprava policije podsjeća da je sinoćnju utakmicu obezbjeđivalo 570 službenika MUP-a. Oni su bili angažovani prije, za vrijeme i nakon održavanja utakmice, radi održavanja stabilnog javnog reda i mira, sprječavanja narušavanja javnog reda i mira i njegovog uspostavljanja u slučaju da bude narušen.

Takođe podsjećaju da su predstavnici Uprave policije sa organizatorom meča, Fudbalskim savezom Crne Gore, održali nekoliko pripremnih sastanaka prije odigravanja utakmice.

"Predstavnici Uprave policije su na tim sastancima naglasili važnost pojačanih mjera koje treba da shodno zakonu budu preduzete od strane organizatora, kako bi se spriječio unos pirotehničkih i drugih nedozvoljenih sredstava i predmeta na tribine", navode se u saopštenju.

Kako su kazali, to je naglašeno iz razloga što je, shodno Zakonu o javnim okupljanjima, obaveza organizatora da angažuje redarsku službu – agenciju za fizičko obezbjeđenje, koja je dužna da, prilikom ulaska na tribine, izvrši pregled gledalaca i spriječi unos pirotehničkih sredstava i drugih nedozvoljenih predmeta i materija u prostor određen za gledaoce.

Podsjećanja radi, golman Rusije je pogođen sa tribina nakon samo 20-ak sekundi od početnog sudijskog zvižduka, zbog čega je meč bio prekinut na pola sata.

Na snimku koji je objavljen na internetu, čuje se kako vođa navijača preko razglasa upozorava da je to "potpuno nepotrebno" i traži od navijača da ne ubacuju ništa u teren.

Igra je nastavljena nakon odluke UEFA-e, a u 67. minutu duel je i definitivno prekinut zbog novog incidenta, kada je ruski reprezentativac Dmitri Kombarov pogođen tvrdim predmetom sa zapadne tribine.

 

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније