Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

29. 03. 2015. 20:01   >>  20:21 16

ZORAN LEMAJIĆ

"Gospodine Đurđevac, zašto niste ponudili ostavku"?

Povodom nemilih scena koje su viđene na utakmici Crna Gora-Rusija ali i onoga što je uslijedilo proslavljeni fudbaler Zoran Lemajić se saopštenjem obratio portalu CG-fudbal.

On već neko vrijeme privremeno radi u Indiji i nije bio u Crnoj Gori za vrijeme pomenutog meča.

Lemajić je član Izvršnog odbora FSCG, a njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Ja kao jedan od 15 članova IO FSCG na privremenom radu daleko od naše Crne Gore, a nakon ovog sramnog čina pojedinaca tokom utakmice sa Rusijom, gledao sam i slušao izjavu Generalnog sekretara FSCG, pa ga pitam gdje je njegova odgovornost jer je imao četiri mjeseca da pripremi ovu utakmicu zajedno sa Policijom.

Zar nije bio poučen prethodnih iskustvima (mečevi protiv Engleske i Poljske koji su takođe bili na ivici prekida). Naravno ne zaobilazim odgovornost svih članova IO i Predsjednika jer mi već godinama finansijski pomažemo, bolje reći kupujemo, grupice takozvanih navijača Crne Gore.

To se radi prvo da ne bi skandirali pogrdno, prozivali selektore , vrijeđali igrače, Predsjednike, bili pristojni, a oni uporno rade po svome. Slažem se sa konstatacijom da je ovo katastrofa za crnogorski fudbal i zemlju uopšte. Međutim novac i kazne do sada plaćene na ime kazni UEFA da su usmjerene prema specijalnim jedinicama MUP-a Crne Gore , a time bi se ujedno rasteretio budžet države, i da pripadnik te jedinice zna da obavljanjem svoje dužnosti pomaže u realizaciji velikog dogadjaja, a da nakon toga oni budu nagradjeni bilo bi ne jedan već pet prstenova bezbjednosti (kao u Poljskoj).

Da se tako nešto uradi nekom huliganu ne bi palo na pamet da nešto pokuša. Ne znam doveden sam u zabludu sa konstatacijom "Neko mora da preduzme nešto". Ko gospodine Generalsni sekretare FSCG? Ne očekujete valjda da nam (oprostiće mi naši uvaženi prijatelji ,jer znate ko sam i što sam) Milo Đukanović ,Filip Vujanović ili Ranko Krivokapić organizuju utakmice visokog rizika ili prvenstva. U pravu ste da država treba da dosta stvari provjeri što se tiče našeg fudbala uopšte pa čak i Savez kao institucije koja rukovodi fudbalskim sportom i kulturom. Generalni sekretare FSCG bolje bi bilo da ste makar ponudili ostavku, a nakon toga ćutali.

Ništa lično - član IO FSCG Zoran Lemajić.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније