Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

29. 03. 2015. 22:16 >> 22:18
15

"KO ZOVE IGRAČE IZ SRBIJE?"

CKM ne osuđuje navijače, već igrače

Nakon incidenta koji se desio na kvalifikacionoj utakmici za odlazak na EURO 2016 između Crne Gore i Rusije, cjelokupna javnost se digla na noge i osula paljbu na navijača koji bakljom pogodio ruskog golmana Igora Akinfejeva. Međutim, Crnogorska Kulturna Mreža (CKM) smatra da javnost pokušava kritikama upućenim na račun navijačkih grupa, da prikrije lošu igru naših reprezentativaca i njihov neodgovoran odos prema dresu sa državnim grbom.

"Šta je ometalo naše fudbalere da pobijede Lihtenštajn i Švedsku? Jesu li tada navijači bili problem?", pitaju se u CKM-u.

U toj organizaciji smatraju da su fundamentalna pitanja ko u reprezentaciju Crne Gore poziva igrače iz Srbije koji u svojoj zemlji ne mogu ni da privire na vrata nacionalne selekcije?

"Kako i zašto oni po skraćenom postupku dobijaju crnogorsko državljanstvo da bi igrali (par utakmica) za našu reprezentaciju i na taj način lakše pronašli inostrani angažman?!", navodi se u saopštenju CKM-a.

Ističu da država mora biti uključena da bi se mogla napraviti veza između navijačkih grupa i svih sportskih saveza, jer, kako kažu, u slučajevima kao što je onaj koji se dogodio na meču protiv Rusije, najveći gubitnik je Crna Gora.

Iz CKM-a poručuju da svi moramo ujediniti svoje kapacitete kako bismo doprinijeli pravljenju pozitivnog navijačkog ambijenta u kojem bi svi naši sportisti postizali što bolje rezultate.

"Sigurni smo da nije postajala namjera navijača da baš u glavu pogodi protivničkog golmana, a priznajmo da i sa namjerom, to i nije jednostavno izvesti.  Navijači su ti koji nose naše sportiste i daju im vjertar u leđa, i njihov doprinos uspjesima sportista je mnogo veći od dušebrižnika koji se ovih dana javljaju medijima nazivajući momke kojima je Crna Gora u srcu - huliganima", saopšteno je iz CKM-a.

Takođe, u toj organizaciji im nije jasno zašto niko ne osuđuje dolazak navijača iz Republike Srpske, koji su došli u Podgoricu da navijaju protiv crnogorske fudbalske reprezentacije.

"Došli su da Crnoj Gori kliču ustaške poklike i da provociraju navijačku grupu Crnogorci Jug i ostatak gledališta. Treba postaviti pitanje zašto nakon njihovih pokušaja izazivanja incidenta nijesu izbačeni sa tribine", kazali su iz CKM-a.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније