Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

29. 03. 2015. 22:54   >>  30. 03. 2015. 00:27 4

"ORLOVI" NEMOĆNI U PORTUGALU

Srbija daleko od plasmana na EURO

Fudbaleri Srbije ostali su na samo jednom bodu i nakon četvrte utakmice u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Na teškom gostovanju Portugalu nijesu uspjeli da osvoje bodove, domaćin je slavio rezultatom 2:1.

Ni Portugalci nijesu bistali na stadionu "La Luž", ali su bili bolji i zasluženo su stigli stigli do treće pobjede koja ih je odvela na čelo tabele I, pa su Kristijano Ronaldo i društvo na dobrom putu da se plasiraju na Euro. S druge strane, "Orlovima" treba čudo, jer dijele posljednje mjesto sa Jermenijom.

Već u 10. minutu Portugal je poveo. Fabio Koentrao je centrirao, nakon kombinovanja poslije kornera, a Rikardo Karvaljo glavom smjestio loptu iza leđa golmana Srbije Stojkovića.

Jedina dobra stvar koju je selekcija Srbije napravila je pogodak Matića za 1:1 u 61. minutu. Vezista Čelsija na fantatstičan način je matirao Rui Patrisija, sjajnim polumakazicama, i činilo se da taj gol može preokrenuti situaciju, ne samo u večerašnjem duelu, već ukupno u kvalifikacijama!

Ipak, samo minut je trajala radost srpskih reprezentativaca pošto je Koentrao kaznio slabu reakciju Dušana Baste i doveo Portugalce u prednost od 2:1, nakon sjajne kontre i dodavanja Žoaa Mutinja.

U grupi D, Poljska remizirala s Irskom u gostima (1:1), dok je duel Mađarske i Grčke u Budimpešti završen bez pogodaka.

Ranije danas, Njemačka je bez problema slavila na gostovanju Gruziji 2:0, Škotska očekivano deklasirala Gibraltar, koji je postigao prvi gol u istoriji u takmičarskim mečevima, Albanija nakon preokreta srušila Jermeniju 2:1, dok je Sjeverna Irska trijumfom nad Finskom sa 2:1 napravila veliki korak ka Francuskoj.

Današnji rezultati kvalifikacija za EURO 2016:

Grupa D:

Gruzija - Njemačka 0:2 (0:2)
(Rojs 39, Miler 44)

Škotska - Gibraltar 6:1 (4:1)
(Maloni (pen) 18, (pen) 34, Flečer 29, 77, 90, Nejsmit 39. - Kaskijaro 20)

Irska - Poljska 1:1 (0:1)
(Long 90+1. - Peško 26)

Grupa F:

Sjeverna Irska - Finska 2:1 (2:0)
(Laferti 33, 38. - Sadik 90+1)

Rumunija - Farska Ostrva 1:0 (1:0)
(Keseru 21)

Mađarska - Grčka 0:0

Grupa I:

Albanija - Jermenija 2:1 (0:1)
(Mavra 77, Gaši 81. - Movsisjan 4)

Portugal - Srbija 2:1 (1:0)
(Karvaljo 10, Koentrao 63. - Matić 61)

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније