Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

26. 04. 2015. 18:08 >> 18:08

NAKON 20 GODINA

Torino slavio u gradskom derbiju

Fudbaleri Torina pobijedili su danas u gradskom derbiju poslije preokreta Juventus sa 2:1, dok je Lacio pred svojim navijačima remizirao 1:1 sa Kjevom u utakmicama 32. kola italijanske Serije A.

Đenova je na svom terenu sa 3:1 pobijedila Čezenu, Parma je sa 1:0 savladala Palermo, Verona je sa 3:2 bila bolja od Sasuolo, dok su u prvoj nedjeljnoj utakmici Atalanta i Empoli odigrali neriješeno 2:2.

Torino je do prvog trijumfa nad Juventusom u posljednjih 20 godina došao posle preokreta.

"Stara dama" je povela u 35. minutu golom Andree Pirla iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, a u posljednjem minutu prvog dijela igre izjendačenje Torinu donio je Mateo Darmijan, koji je iskoristio proigravanje Fabija Kvaljarele s desne strane.

Početak drugog poluvremena protekao je u ofanzivnoj igri obje ekipe, a Torino je u 57. minutu postavio konačan rezultat. Ovaj put uloge su bile zamijenjene - Darmijan je s lijeve strane proigrao Kvaljarelu, koji je sa oko pet metara savladao Đanluiđija Bufona.

Drugoplasirani Lacio pred svoj navijačima nije uspio da iskoristi poraz Juventusa i smanji bodovni zaostatak za torinskim timom.

Njemac Miroslav Klose je u 45. minutu doveo Lacio do prednosti, ali je Kjevo, uprkos inferiornoj igri uspio u 75. minutu preko Alberta Paloskija da dođe do izjednačenja.



Đenova je pobjedom nad Čezenom zadržala teoretske šanse da se naredne sezone nađe u Ligi Evrope.

Golove za Đenovu postigli su Andrea Bertolači u 38. minutu, Dijego Peroti iz jedanaesterca u trećem minutu sudijske nadoknade vremena prvog dijela igre i Leonardo Pavoleti u 53.

Jedini gol za Čezenu, koja je ovim porazom sve dalje od opstanaka u ligi, postigao je Karlos Karbonero u 69. minutu.

Ranije danas Atalanta i Empoli odigrali su neriješeno 2:2, dok se kasnije tokom dana sastaju Fiorentina - Kaljari i Napoli - Sampdorija.

Fudbaleri Atalante i Empolija odigrali su neriješeno 2:2 u prvoj nedjeljnoj utakmici 32. kola italijanske Serije A.

Atalanta je do remija došla u sudijskoj nadoknadi vremena, kada je u 93. minutu Herman Denis poravnao rezultat poslije jednog kornera. Prvi gol za domaćina postigao je Alehandro Gomes u 43. minutu na asistencija Maksimilijana Moralesa.

Empoli je dvaput bio u prednosti, prvo je Rikardo Saponara u 41. minutu zatresao mrežu Atalante, da bi potom Masimo Makarone u 60. povisio na 2:1.

Atalanta zauzima 17. mjesto sa 31 bodom, dok je Empoli 16. sa 35.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније