Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

11. 05. 2015. 19:54 >> 19:48

NEĆE JURIŠATI U NAPAD

U Bajernu vjeruju u čudo u revanšu

Trener Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je danas da vjeruje da njegovi fudbaleri imaju kvalitet da na domaćem terenu stignu tri gola manjka i pobijede Barselonu u polufinalu Lige šampiona.

Barselona je u prvom meču pobijedila sa 3:0, a Bajern se nada čudu na Alijanc areni. Nijedan tim u istoriji evropskih takmičenja nije uspio da u polufinalu Lige šampiona stigne tri gola manjka. Gvardiola zna da se njegov tim drugu godinu uzastopno suočava sa eliminacijom u polufinalu ovog takmičenja.

"Da krenemo svi u napad? Ne! Moraćemo dobro da se branimo i da kontrolišemo utakmicu. Ovaj tim nema problema sa mentalitetom. U ekipi ima šest-sedam igrača koji su osvojili Svjetsko prvenstvo, tako da znaju šta treba da rade. Protiv Barselone nije, međutim, dovoljno imati veći posjed i dobro se braniti, već moramo da pravimo šanse. Neće biti lako, ali imamo kvalitet, tako da ćemo vidjeti šta će se desiti", rekao je Gvardiola novinarima.

Jedna od stvari koja hrabri navijače Bajerna jeste i to što je tim u četvrtfinalu izgubio u gostima od Portoa 3:1, a onda je kod kuće "pregazio" rivala sa 6:1.

"Igrači su pokazali da žele pobjedu. Protiv Porta smo stigli 3:1, ali ovo je potpuno drugačije. Izazov je veliki, ali ćemo probati. Mi smo Bajern Minhen. Nikada prije utakmice nijesam pomislio da nemamo šanse", rekao je Gvardiola.

Novinari su pitali trenera i o glasinama da će sljedeće sezone voditi Mančester siti, ali se on na to nasmijao i rekao da ostaje u Bajernu.

Tomas Miler je kazao da vjeruje u prolazak, ali je pred novinarima kazao da je smiren.

"Nisam ni pretjerano euforičan, ni pretjerani pesimista. Moramo da koristimo svoje šanse. Svi znaju da su stvari bile bolje, ali imamo plan. Prva utakmica je bila veliko razočaranje, ali želimo da nadoknadimo to još kad smo otišli sa Kamp Noua. Ako prođemo dalje, to će biti poruka za svijet fudbala. To je naš plan i nije glup", rekao je Miler.

On takođe nije želio da poredi ovaj meč sa duelom sa Portom.

"Mnogo šta je moguće u fudbalu. Zato se svi i dalje nadamo i vjerujemo u sebe. Ne možemo da očekujemo utakmicu kao protiv Portoa, ali to je ono što nam treba. Moraćemo da pronađemo pravu mješavinu napada i mirnoće na lopti...trener će nas dobro spremiti, a ostalo se svodi na volju i na podršku navijača", rekao je Miler.

(Beta)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније