Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

04. 02. 2013. 13:57 >> 22:18
7

NAJVEĆI SKANDAL

Fudbal: 380 utakmica bilo namješteno

Europol saopštio da je 380 utakmica širom Evrope bilo namješteno, među kojima i jedna Lige šampiona, odigrana u Engleskoj.

Na današnjoj pres konferenciji, čelnici Europola saopštili su saznanja do kojih su njihovi agenti došli istražujući namještanje fudbalskih utakmica na području Evrope. 

"Tokom posljednjih 18 mjeseci, Europol i pet evropskih zemalja, vodile su veliku istragu namiještanja utakmica u evropskom fudbalu. Ovo je najveća do sada istraga u kojom smo otkrili veliku kriminalnu mrežu", kazao je Rob Vejnrajt, direktor Europola.

Europol tvrdi kako su otkrili 380 namještenih utakmica širom Evrope, među kojima je i jedna utakmica Lige šampiona odigrana u Engleskoj, ali nisu otkrili koja. Osim toga namiještalo se i u UEFA-inim kvalifikacijama za Euro i SP. 

Kriminalne organizacije uplatile su oko 16 miliona eura na namještene utakmice i zaradili dodatnih 8,5 miliona. Najveće pojedinačno mito iznosilo je 140 hiljada eura.

Istražitelji navode da je od 2007. godune 750 utakmica bilo pod sumnjom da su namještene.

Sjedište kriminalne organizacije je u Aziji, kao i mnogo puta do sada. Navodno je umiješano oko 425 sudija, klupskih funkcionera, fudbalera i kriminalaca.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније