Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

21. 05. 2015. 15:19   >>  15:11

ĆAVI OZVANIČIO

Odlazim u Katar, vratiću se u Barsu

Fudbaler Barselone Ćavi Ernandes rekao je danas da će poslije 17 sezona napustiti taj klub i potpisati dvogodišnji ugovor sa katarskim Al Sadom.

Ćavi (35) je do sada odigrao 764 utakmica za Barselonu po čemu je rekorder kluba.

"Sada je trenutak za promjenu. To je bila teška odluka, ali poslije razgovora sa suprugom i porodicom odlučio sam da odem. Ponuđen mi je jednogodišnji ugovor, ali već sam odlučio. Zahvalan sam navijačima na podršci, tražili su da ostanem i nadam se da ih sada nijesam razočarao", rekao je Ćavi na oproštajnoj konferenciji za novinare.

Ćavi će u subotu podići svoj osmi trofej prvaka Španije, a ove sezone ima priliku da osvoji još dva - Kup kralja i Ligu šampiona.

"Biće mi teško što neću nositi dres Barselone. Ostale su mi još tri utakmice. Barselona je moj život i cilj je da se vratim, ili kao trener ili već nešto drugo. Sećan sam jer nijesam mogao da imam bolju karijeru. U klubu sam 25 godina i želio bih da se sa još dva trofeja oprostim od navijača", rekao je Ćavi.

Ćavi je cijelu karijeru proveo u Barseloni, došao je sa 11 godina, prošao sve njene selekcije, a za prvi tim debitovao je 1998. Do sada je postigao 84 gola i za više od 50 igrača napravio više od 180 asistencija.  Osvojio je 23 trofeja.

"Barselona će nastaviti da pobjeđuje, da se takmiči i da igra dobro. Istorija to pokazuje. Uvijek smo se obnavljali i nastavljali dalje. Klub će dovesti nove igrače, a već sad imamo snažnu ekipu", rekao je Ćavi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније