Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina, Anadolija ]

28. 05. 2015. 10:56   >>  12:44 9

BRNOVIĆ ŽELI TRIJUMF

"Da ne vjerujem, ne bih bio selektor"

Selektor Branko Brnović kazao je da vjeruje u pobjedu protiv Švedske, navodeći da bi se fudbalska reprezentacija Crne Gore sa ta tri boda vratila u igru za treće mjesto i baraž.

Brnović je kazao da ne vjeruje u pozitivan ishod ne bi bio na klupi crnogorske reprezentacije.

"Da ne vjerujem, ne bih bio selektor. Uvijek sam vjerovao, ali biće teško. Znamo da je Švedska jaka reprezentacija, ali fudbal je čudna igra. Gubili smo i kada smo bili bolji, ali i pobjeđivali kada smo igrali loše. Očekujem da damo sve od sebe, a da li će to biti dovoljno vidjećemo 14. juna uveče", rekao je Brnović na konferenciji za novinare.

On očekuje da crnogorski fudbaleri pruže svoj maksimum i da pokušaju da se sa tri boda vrate u igru za baraž.

"Utakmica sa Švedskom je jedna od onih koja odlučuje hoćemo li se vratiti u igru ili ćemo već sada završiti kvalifikacije. Igrači vjeruju, dolaze sa velikom željom da daju maksimum", kazao je Brnović.

On je kazao da će za dvomeč sa Danskom i Švedskom šansu dobiti mlađi igrači.

"Problem je što protiv Danske neću moći da računam na još 4-5 igrača zbog obaveza u svojim klubovima. Najbitnije je da se pripremimo za drugu utakmicu i pokušamo da pobijedimo Švedsku i osvojimo tri boda", rekao je Brnović

On je naglasio da će protiv Švedske igrati samo najspremniji.

"Ko se pokaže najbolje na treninzima taj će i igrati. Protiv Švedske igraće samo oni najspremniji. Najbitnije je da se za tu utakmicu fizički dobro pripremimo jer ako budemo fizički loši nećemo imati nikakvih šansi", rekao je Brnović.

On je kazao da je okupljanje reprezentacije zakazano za ponedjeljak, navodeći da će igrači dolaziti u nekoliko etapa.

"Zbog obaveza u klubovima kasniće Fatos Bećiraj, Nemanja Nikolić, Dejan Damjanović i Elsad Zverotić. Za Dansku ćemo biti bez 4-5 igrača, što uz one koji zbog povrede nijesu pozvani predstavlja veliki hendikep. Navikli smo na to, tako da ćemo pružiti šansu novim igračima", kazao je Brnović.

Esteban Saveljić debituje za "Sokole"

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović saopštio je danas spisak igrača za prijateljski meč sa selekcijom Danske koji će se odigrati 7. juna, kao i za meč kvalifikacija za EURO 2016 protiv Švedske, koji je na programu 14. juna.

Na spisku selektora Brnovića nalaze se 24 fudbalera. Zbog povrede nema kapitena Mirka Vučinića, dok je poziv dobio defanzivac argentinskog kluba Defensa i Hustisia Esteban Saveljić (24), fudbaler čiji su preci iz Crne Gore, a koji je nedavno dobio crnogorski pasoš.

Selektor Brnović očekuje da Saveljić bude pojačanje za budućnost.

"On je jak momak, dobar u skok igri. Pružićemo mu šansu protiv Danske, pa ćemo vidjeti. Mislim da je pozitivno što želi da igra za reprezentaciju Crne Gore i nadam se da će biti dobro pojačanje za naredni period", kazao je Brnović.

Osim Vučinića, na spisku nema povrijeđenih Vladimira Volkova i Vladimira Božovića, a Brnović je odlučio da nakon pet godina pauze vrati u nacionalni tim napadača Sutjeske i prvog golgetera crnogorske lige Gorana Vujovića.

Na spisku je i napadač Mančester sitija Stevan Jovetić, koji skoro i da nije bio u sastavu ekipe Manuela Pelegrinija u 2015.

"To je još jedan problem, osim problema što Vučinić neće igrati. Kada bi Jovetić bio spreman, sam bi mogao da riješi utakmicu. Vidjećemo u kakvom stanju će doći na pripreme", kazao je Brnović.

Crna Gora je nakon pet odigranih kola četvrta u grupi H kvalifikacija za EURO 2016 sa pet osvojenih bodova, iza Austrije, koja je osvojila 13, Švedske devet i Rusije, koja je osvojila osam bodova.

Do kraja kvalifikacija "sokole" čekaju gostovanja Švedskoj, Rusiji i Moldaviji, te mečevi kod kuće sa Austrijom i Lihtenštajnom.

Na spisku su:

Golmani - Vukašin Poleksić (Peč, Mađarska), Mladen Božović (Tom Tomsk, Rusija) i Ivan Janjušević (Sutjeska).

Odbrana - Marko Baša (Lil), Stefan Savić (Fiorentina), Žarko Tomašević (Kotrijk), Marko Simić (Kajzerspor, Turska), Esteban Saveljić (Defensa i Hustisia, Argentina) i Saša Balić (Metalurg Zaporožje, Ukrajina).

Sredina terena - Nikola Vukčević (Braga), Mladen Kašćelan (Arsenal Tula), Elsad Zverotić (Sion), Nemanja Nikolić (Dinamo Minsk), Vladimir Boljević (AEK Larnaka), Adam Marušić (Kortrjik), Marko Vešović (Rijeka), Petar Grbić (Partizan), Marko Bakić (Specija) i Marko Vukčević (Olimpija).

Napad - Stevan Jovetić (Mančester siti), Dejan Damjanović (Peking), Fatos Bećiraj (Čangčub, Kina), Stefan Mugoša (Erzgebirge, Njemačka) i Goran Vujović (Sutjeska).

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније