Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

30. 05. 2015. 15:31 >> 15:23

ISPUNIO SVE SNOVE

Rio Ferdinand okončao fudbalsku karijeru

Legendarni engleski fudbaler Rio Ferdinand, objavio je danas da završava igračku karijeru, samo dan pošto je otpušten od Kvins Park Rendžersa, prenosi Bi-bi-si (BBC).

Ferdinand (36) je igrao na poziciji štopera, a tokom karijere, pored KPR-a, nastupao je za Vest Hem, Bornmut, Lids i Mančester junajted, a odigrao je i 81 utakmicu za reprezentacije Engleske i postigao tri gola.

"Ovo je pravo vrijeme da napustim igru koju volim. Kao klinac od 12 godina, koji je šutirao loptu po Pekamu sam samo sanjao da ću igrati za klub iz kraja za koji sam navijao - Vest Hem, da ću biti kapiten Lidsa, da ću osvojiti Ligu šampiona sa Mančester junajtedom i da ću na kraju karijere ponovo susreti sa prvim trenerom Harijem Rednapom", rekao je Ferdinand.

On je rekao da je izuzetno ponosan na svoje nastupe za reprezentaciju Engleske i dodao posebnu zahvalnost duguje ser Aleksu Fergusonu.

"Sve što sam ikada želio u fudbalu samo ostvario tokom 13 godina u Mančesteru. Posebnu zahvalnost dugujem jednom čovjeku, ser Aleks Fergusonu, bez koga ništa ne bih postigao u fudbalu. Njegov najveći uspjeh će u mojim očima biti to što nas je razvio u ljude, a ne samo u fudbalere. On će za mene uvjek biti najbolji britanski trener svih vremena", rekao je Ferdinand.

Ferdinand se zahvalio porodici, kao i navijačima svih klubova u kojima je nastupao na podršci tokom karijere.

(Beta)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније