Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

19. 04. 2013. 19:46 >> 19:48

1. CFL

Sutjeska želi nastavak briljantnog niza

Utakmice 26. kola Telekom Prve crnogorska lige donose nekoliko zanimljivih duela. Lider Sutjeska dočekuje velikog rivala Zetu, Budućnost će odmjeriti snage sa Mogrenom pod Goricom, dok će derbi začelja biti odigran na Cetinju.

 

Sutjeska u kompletnom sastavu dočekuje Zetu, koja će bez Brnovića i Boljevića, pokušati da iznenadi lidera, Nikšicani briljiraju u nastavku prvenstva - od mogućih 24 osvojili su 22 boda. Jesenas kraj Bistrice bilo je 2:1, a na „Trešnjici“ je pobijedila Zete 1:0.

Nakon što je ekipa odahnula poslije plasmana u finale kupa, Budućnost će ugostiti Mogren, a Budvanima gori pod nogama, jer su nanizali 4 poraza i na bod su od zone baraža. Gosti su pobjeđivali u ovosezonskim susretima.

Zanimljivo će biti vidjeti reakciju fubalera Grblja poslije ispadanja iz kupa. Nakon 3 vezane prvenstvene pobjede gostuju u Pljevljima, a samo 4 boda ih dijeli od trećeplasiranog Rudara, čiji igrači će imati dodatni motiv zbog  teškog poraza u Radanovicima 4:0.

Čelik je 2 puta ove sezone savladao Mladost bez primljenog gola i favorit je protiv tima na čijoj će klupi, poslije ostavke Miodraga Vukotića, debitovati Duško Globarević. Podgoričani još nijesu osigurali opstanak, a zbog povreda će jedno vrijeme igrati bez startera Orahovca i Mandića.

Bez pobjede u nastavku prvenstva, uz Mogren i Mladost je i Mornar, koji je pod velikim imperativom, jer će ako ne savlada oslabljeni Petrovac, a Lovćen dobije Jedinstvo, da završi vikend na posljednjem mjestu. Petrovčani će u Baru, gdje su jesenas pobijedili, gostovati bez Zvicera, Lakica, Markovica i Đukica.

Jedinstvo je u tekućoj sezoni 2 puta savladalo Lovcen, koji bi pobjedom pokazao  da u fudbalu nema nemogućih misija, čak bi izabranici Mojaša Radonjića mogli da se nadaju opstanku bez baraža, a nakon prvog dijela zaostajali su 10 bodova za devetoplasiranom ekipom, 7 za tada pretposljednjom Zetom.

Parovi:

Sutjeska-Zeta

Budućnost-Mogren

Rudar-Grbalj

Čelik-Mladost(13.45)

Lovćen-Jedinstvo

Mornar-Petrovac

Tabela:

1.Sutjeska    57

2.Budućnost 48

3.Čelik          43

4.Rudar         43

5.Grbalj         39

6.Mladost       30

7.Petrovac      30

8.Zeta            27

9.Mogren        26

10.Jedinstvo     25

11.Mornar        21

12.Lovćen        19

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније