Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

03. 07. 2015. 23:16   >>  23:07

POSTALO TRADICIJA

Sindikat izabrao tim godine

Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore proglasio je danas idealni tim Telekom Prve crnogorske fudbalske lige.

Tim godine birali su igrači koji su nastupali za prvoligaške klubove ove sezone, ali nijesu imali pravo da glasaju za sebe ili za igrače iz kluba za koji nastupaju.

Prethodno je komisija, koju su činili selektori nacionalnih fudbalskih selekcija, sportski novinari i predstavnici Sindikata, napravila uži izbor od 33 igrača, po tri za svaku poziciju u timu.

Na golu idealnog tima je čuvar mreže Sutjeske Ivan Janjušević, odbranu čine Dejan Ognjanović, Nemanja Mijušković, Janko Simović i Mirko Radišić.

Od igrača sredine terena u idealnom timu su Nedeljko Vlahović, Kohei Kato i Draško Božović, dok napad čine Goran Vujović, Bogdan Milić i Ivan Knežević.

Predsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG) Željko Janović kazao je da je izbor tima godine postao je tradicionalan.

"Sada samo nastavljamo ono što je praksa u većini evropskih zemalja. Fudbalerima najviše znače priznanja koja dobiju od svojih kolega sa terena i to daje posebnu draž izboru", kazao je janović.

On se zahvalio Fudbalskom savezu Crne Gore sa kojim, kako je naveo, Sindikat ima odličnu saradnju.

"Malo mi je krivo što predstavnici klubova, čast izuzecima, nisu našli za shodno da se pojave na svečanosti, ili da makar odgovore na naš poziv", rekao je Janović.

Doskorašnji golman Sutjeske Ivan Janjušević i vezista Rudara Nedeljko Vlahović, jedini su fudbaleri koji su dvije godine zaredom birani u najbolji tim.

"Hvala kolegama, fudbalerima, koji su me drugu sezonu zaredom uvrstili u najbolji tim. Veliku zahvalnost dugujem i mojim saigračima, kao i fudbalskom klubu Rudar. Želim i da pohvalim ljude iz SPFCG, koji rade sjajan posao", kazao je Vlahović u video poruci.

SPFCG je saopštio da učestvuje u brojnim aktivnostima koje organizuje krovna organizacija FIFPro - „Pokaži crveni karton rasizmu”, „Reci ne namještanju”, kao i izbor najboljeg tima na svijetu, u kojem glasaju i crnogorski fudbaleri.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније