Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

20. 04. 2013. 18:18 >> 18:20

BUNDESLIGA

Rafali Bajerna i Leverkuzena

I pored toga što su mislima u polufinalu Lige šampiona i duelima sa Barselonom i Realom, Bajern i Dortmund su prikazali odlične partije i slavili protiv Hanovera (6:1), odnosno Majnca (2:0). Sjajan je bio i Leverkuzen koji je deklasirao Hofenhajm sa 5:0.

 Hajnkes je odmarao kapitena Filip Lama, Maria Mandžukića, Havi Martineza, dok Švajnštajgera i Krosa nije bilo u kombinaciji za sastav. Međutim, ni to nije pomoglo Hanoveru da izbori pozitivan rezultat u duelu sa strašnim Bajernom. Tim iz Minhena je stigao do pobjede od 6:1, a blistali su Mario Gomez i Klaudio Pizaro. Maksimalno su iskoristili šansu i postigli po dva gola.

Jedan gol postigao je Frank Riberi, dok je Martin Štindl autogolom u 16. minutu najavio debakl svoje ekipe, koja je spasila čast preko Hofmana. Bila je to nevjerovatna 13. uzastopna pobjeda Hajnkesovih momaka u šampionatu.

Bajer iz Leverkuzen je još jednom odličnom partijom potvrdio da je poslije Bajerna i Dortmunda najbolja ekipa u ligi. "Farmaceuti" su na svom stadionu razbili Hofenhajm 5:0 i praktično ga poslali u Drugu ligu.

Pobjedu Bajera najavio je Kisling golom u 16. minutu, a meč je praktično bio riješen u 23. kada je Polanski dobio crveni karton, skrivivši penal kao posljednji igrač odbrane. Međutim, Rolfs je promašio, ali su svoj dan imali Kisling i Širle, koji su postigli po dva gola. Peti gol dao je Rajnarc za ubjedljivi trijumf, kojim su domaći praktično obezbijedili  Ligu šampiona naredne sezone.

Dortmund je golovima na početku i na kraju utakmcie slomio otpor Majnca. „Milioneri“ su poveli već u prvom minutu golom Rojsa, a tačku na pobjedu stavio je Levandovski.

U direktnom duelu za četvrto mjesto Ajntraht je ostvario veoma važnu pobjedu protiv Šalkea 1:0, golom Rusa, i tako ostao u trci za Ligom šampiona.

Rezultati i strijelci:

Leverkuzen - Hofenhajm 5:0 (2:0)

(Kisling 16, 65, Širle 32, 69, Rajnarc 71)

Borusija Dortmund - Majnc 2:0 (1:0)

(Rojs 1, Levandovski 87)

Ajntraht - Šalke 1:0 (1:0)

(Rus 41)

HSV - Fortuna 2:1 (2:1)

(Van der Vart 14, 20 - Šahin 34)

Hanover - Bajern 1:6 (0:3)

(Hofman 84 - Stindl 16ag, Riberi 23, Gomez 40, 62, Pizaro 71, 86)

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније